Αγριογούρουνο Με Κόκκινη Σάλτσα Και Ζυμαρικά - Cook For All
Αγριογούρουνο Με Κόκκινη Σάλτσα Και Ζυμαρικά

Αγριογούρουνο Με Κόκκινη Σάλτσα Και Ζυμαρικά

Η Συνταγή είναι από τον Γιάννη Αραμπατζή της ομάδας “Χρυσοχέρες/ηδες με μεράκι!!!”.

Έπεσε στα χέρια μου αυτό το υπέροχο κρέας από αγριογούρουνο και το έφτιαξα με σάλτσα και μακαρόνια για μεσημεριανό συνταγή από τη Σόφη Μπουρινάρη

Υλικά!!!

1 κιλό κρέας από αγριογούρουνο
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
1 ποτηράκι κρασί κόκκινο
Χυμό από 5-6 μανταρίνια ή δύο μεσαία πορτοκάλια
250 γρμ χυμό ή σάλτσα ντομάτα
2 καρότα κομμένα σε ψιλές ροδέλες
2-3 δαφνόφυλλά
1 ξυλάκι κανέλλα
Αλάτι, πιπέρι μαύρο, κόκκινο, κάρυ, ρίγανη μια πρέζα, λίγο μοσχοκάρυδο σε σκόνη για τη γεύση
Μισό πακέτο μακαρόνια Νο6 αν είναι για δύο άτομα αλλιώς όλο το πακέτο

Εκτέλεση!!!

Βάζω το κρέας στη κατσαρόλα με μπόλικο νερό να βράσει πολύ καλά και να μαλακώσει, ξαφρίζοντας παράλληλα.
Πετάω το πρώτο νερό και επαναλαμβάνω ακόμα μία ή δύο φορές.
ν θέλουμε κρατάμε λίγο από το νερό ως ζωμό για αργότερα ή το πετάμε.
Προσωπικά το κράτησα και έβρασα και τα μακαρόνια και πρόσθεσα στη σάλτσα μετά.
Βάζουμε τη κατσαρόλα στο μάτι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι χωρίς όμως να το κάψουμε. Προσθέτουμε το καρότο τις ροδέλες και το κρέας και συνεχίζουμε 5 με 7 λεπτά ακόμα γυρίζοντας μία φορά τα κομμάτια.
Στη συνέχεια το σβήνουμε με το κρασί και το χυμό από μανταρίνι ή πορτοκάλι και το αφήνω να σιγοβράσει τόσο όσο να φύγει η περισσότερη γεύση του κρασιού.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάλτσα ή τον πολτό ντομάτα, δύο με τρείς κουτάλες από το ζωμό που κρατήσαμε, αλάτι, τα πιπέρια, το κάρυ, τη ρίγανη, το ελάχιστο μοσχοκάρυδο, το ξύλο κανέλλας και τα δαφνόφυλλα.
Ανακατεύουμε ελαφριά να πάνε παντού τα υλικά και το αφήνουμε για μισή ώρα περίπου σε μέτρια φωτιά. Αν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος χρειαστεί νερό προσθέτουμε λίγο ζωμό ώστε να μη κολλήσει και καεί το φαγητό .
Για το τέλος βράζουμε τα μακαρόνια στο ζωμό που κρατήσαμε και σερβίρουμε με το κρέας και από πάνω με σάλτσα από το αγριογούρουνο.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top