Τυροπιτάκια και σπανακοτυροπιτάκια - Cook For All
Τυροπιτάκια και σπανακοτυροπιτακια

Τυροπιτάκια και σπανακοτυροπιτάκια

Υλικά

Τα υλικά είναι για διπλή δόση
– 2 κεσεδάκι γιαούρτι( εγώ έβαλα πρόβειο 240 γρ)
– 2 κεσεδακι σπορελαιο 240 γρ
– 4 αυγά + (2 κρόκους Για αλοιμα )
– 350 γρ φέτα( για τα τυροπιτάκια) + 150 γρ για το σπανάκι.
– 1κλ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για το σπανάκι
– 2 χούφτες σπανάκι
– μισό ματσάκι άνηθο
– 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
– δυόσμο
– Λίγο αλάτι

 

Εκτέλεση

Όλα μαζί στο τηγάνι για 20 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο το σπανάκι το αφήνω στην άκρη να κρυώσει και προσθέτω 150 γρ φέτα και στη συνέχεια το ανακατεύω με το μίγμα.
Για τη ζύμη
Αδειάζουμε πρώτα το γιαούρτι προσθέτουμε το σπορέλαιο τα χτυπημένα αυγά το τυρί και στο τέλος σιγά-σιγά το αλεύρι (και στη δεύτερη δόση το σπανάκι).
Τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα με λίγο χώρο μεταξύ τους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά.

 

Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top