Η Συνταγή είναι από Anastasia Anastasia Anastasia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η γευση τους ασυγκριτη!Τριφτά και μοσχοβολιστά.Η παρακατω δοση βγαζει πολλα ταψια καθως πλαθονται μικρα και φουσκωνουν πολυ κατα το ψησιμο.
Υλικά!!!
250γρ. φυτινη
5 αυγα
800γρ. ζαχαρη
1κουπακι στραγγιστο γιαουρτι
25γρ αμμωνια
1κ.γ. σοδα
1 φακ. μπεικιν
5 καψουλες βανιλια
ξυσμα απο ενα λεμονι & ενα ποροκαλι
χυμο απο ενα πορτοκαλι
1300γρ αλευρι περίπου γ.ο.χ (και οσο τραβήξει)
Εκτέλεση!!!
Στον καδο του μιξερ χτυπαμε την φυτινη μεχρι να ασπρισει και συνεχιζουμε προσθετοντας την ζαχαρη και μετα τα αυγα ενα-ενα.Ανακατευουμε την αμμωνια με το γιαουρτι και το βαζουμε στο μιγμα.Ακολουθουν τα υπολοιπα υλικα και τελος το αλευρι.Πλαθουμε μικρα κουλουρακια με αποσταση μεταξυ τους και τα βαζουμε σε ταψι με λαδοκολα.Αλειφουμε με κροκο αυγου και ψηνουμε για 20 λεπτα στους 180.(Αναλογως τον φουρνο)Αντε και του χρονου!