Τούρτα με τριπλή μους σοκολάτας - Cook For All
Τούρτα με τριπλή μους σοκολάτας

Τούρτα με τριπλή μους σοκολάτας

Η Συνταγή είναι από Karakosta Evaggelia – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

Υλικά!!!
Για ένα τσέρκι 20 εκ.
Βάση Oreo
200 g μπισκότα oreo
4 κουταλιές της σούπας (60 g) βούτυρο, λιωμένο
Μους μαύρης σοκολάτας
150 g ημίγλυκη σοκολάτα (κουβερτούρα)
1/2 φλιτζάνι (120 γρ.) κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
2/3 φλιτζανιού (160 γρ.) κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά), παγωμένη
1 κουταλάκι του γλυκού (4 g) ζελατίνη σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας +1 κουταλάκι του γλυκού (20 ml) κρύο νερό
Μους σοκολάτας γάλακτος
150 g σοκολάτα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι (120 γρ.) κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
2/3 φλιτζανιού (160 γρ.) κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά), παγωμένη
1 κουταλάκι του γλυκού (4 g) ζελατίνη σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας +1 κουταλάκι του γλυκού (20 ml) κρύο νερό
Μους λευκής σοκολάτας
150 g λευκή σοκολάτα
1/2 φλιτζάνι (120 γρ.) κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
2/3 φλιτζανιού (160 γρ.) κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά), παγωμένη
1 κουταλάκι του γλυκού (4 g) ζελατίνη σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας +1 κουταλάκι του γλυκού (20 ml) κρύο νερό
Εκτέλεση!!!
1. Ετοιμάζουμε τη βάση. Τοποθετούμε τα μπισκότα oreo στο μπολ του επεξεργαστή τροφίμων και τα θρυμματίζουμε μέχρι να σχηματιστούν ψίχουλα. Προσθέστε λιωμένο βούτυρο και επεξεργαστείτε μέχρι να υγρανθεί ομοιόμορφα.
2. Πιέστε το μείγμα στον πάτο ενός τσέρκι ή ταψιού 20cm χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμαστεί η πρώτη στρώση μους.
3. Ετοιμάστε μους μαύρης σοκολάτας. Διαλύουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 5 με 10 λεπτά. Σε ένα μπολ ανθεκτικό στη φωτιά, προσθέστε την ημίγλυκη σοκολάτα και 1/2 φλιτζάνι (120g) κρέμα γάλακτος. Τοποθετούμε το μπολ σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί) σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει όλη η σοκολάτα. Τοποθετούμε τη ζελατίνη σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη και την περιχύνουμε με το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας. Αφήνουμε το μείγμα της σοκολάτας να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου.
4. Χτυπήστε τα υπόλοιπα 2/3 του φλιτζανιού (160 g) κρύα σαντιγί μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές. Προσθέστε το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά.
5. Ρίχνετε τη μους σοκολάτας πάνω από τη βάση και τη βάζετε στο ψυγείο για περίπου 15-20 λεπτά να δέσει ελαφρά, μέχρι να ετοιμάσετε την επόμενη στρώση μους σοκολάτας.
6. Επαναλάβετε τα ίδια βήματα για την προετοιμασία των στρώσεων μους γάλακτος και λευκής σοκολάτας, δηλ. τα βήματα 3 και 4.
7. Βάζετε την τούρτα στο ψυγείο για 4 ώρες ή όλη τη νύχτα για να δέσει.
8. Περάστε ένα μαχαίρι γύρω από τις άκρες της τούρτας για να αφαιρέσετε τα πλαϊνά του ταψιού.
9. Διακοσμήστε κατά το δοκούν, όπως π.χ. με σκόνη κακάο!
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση !


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top