Μια εκπληκτική γαστρονομική απόλαυση που θα σας ταξιδέψει στον κόσμο των γεύσεων! Αυτή η συνταγή προσφέρει ένα απόλυτα ελκυστικό και αρμονικό συνδυασμό φρεσκοκομμένων φράουλων με τα υπόλοιπα υλικά. Το αποτέλεσμα είναι ένα δροσερό και κρεμώδες επιδόρπιο που θα σας ενθουσιάσει. Η ελαφριά γεύση του θα σας δροσίσει και θα σας δώσει ενέργεια για τις ζεστές μέρες. Απολαύστε αυτήν την εξαιρετική συνταγή και αφεθείτε σε μια γαστρονομική εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη!
Υλικά
100 γρ φράουλες
200 γρ τυρί κρέμα light
70 γρ μέλι
μια βανίλια
225 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
μισό πακέτο μπισκοτάκια σαβαγιάρ
1 φλιτζάνι καφέ εσπρέσσο ρόφημα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κονιάκ
Εκτέλεση
Για την κρέμα, χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με το μίξερ τις φράουλες με το τυρί κρέμα, το μέλι και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν και έπειτα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος (πολύ παγωμένη). Χτυπάμε λίγα λεπτά μέχρι να σφίξει.
Έπειτα, στον εσπρέσσο, τον οποίο έχουμε κρυώσει στο ψυγείο, προσθέτουμε το 1 κγλ ζάχαρης και το 1 κγλ κονιάκ
Για το στήσιμο βουτάμε ένα μπισκοτάκι σαβαγιάρ στο μίγμα του καφέ μέχρι να μαλακώσει λίγο και το τοποθετούμε στα ποτηράκια.
Προσθέτουμε λίγη κρέμα και βάζουμε άλλο μισό σαβαγιάρ βουτηγμένο στον καφέ.
Έπειτα βάζουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα.
Στολίζουμε με φράουλες ή με ο,τι άλλο θέλουμε.
Μετά το αφήνουμε τουλάχιστον 4-5 ώρες στο ψυγείο να σφίξει.
Σερβίρετε και αφεθείτε σε μια γαστρονομική εμπειρία που θα σας εντυπωσιάσει!