Αυτό το γλυκό με χουρμάδες και μπισκότο είναι ένας απόλυτος θησαυρός γεύσης! Η συνδυασμένη γλύκα των χουρμάδων και η τραγανή υφή των μπισκότων δημιουργούν έναν απολαυστικό συνδυασμό. Ένα μόνο δείγμα αρκεί για να σας μεταφέρει σε έναν κόσμο γεύσεων και αρωμάτων που θα σας εθίσει. Απολαύστε αυτήν την εύκολη και γευστική συνταγή και ετοιμαστείτε να απολαύσετε τη γλυκιά ευχαρίστηση!
Υλικά
– 230 χουρμάδες απύρηνους
– 300 gr μπισκότα χωρίς ζάχαρη
– 200gr καρύδι τριμμένο
-70 gr μέλι
30 gr χυμό πορτοκαλιού
40 gr βούτυρο λιωμένο
Σχεδόν μισό κουταλάκι και λιγότερο κανέλα
Γλάσο,
200 gr κουβερτούρα.
1 κγ ηλιέλαιο
100gr λευκή σοκολάτα λιωμένη
Εκτέλεση
📍Βάζουμε τους χουρμάδες σε καυτό νερό για 20 λεπτά
📍Όπως είναι ζεστοί τους αλέθουμε στο μπλέντερ μαζί με ένα κουταλάκι -βούτυρο -και την κανέλα.. βάζουμε 100gr χοντροκομμένο καρύδι και ζυμώνουμε 📍Τους βάζουμε ψυγείο
📍Αλέθουμε τα μπισκότα με τα 100gr καρύδι.. βάζουμε σε ένα μπολ το τριμμένο μπισκότο με τα καρύδια. 📍Λιώνουμε το βούτυρο .. και το ρίχνουμε πάνω από μπισκότα📍 ρίχνουμε και το μέλι να είναι ρευστό.. σιγά-σιγά το χυμό του πορτοκαλιού.. να μπορούμε να ζυμώσουμε το μπισκότο να γίνει μία εύπλαστη ζύμη📍 εάν χρειαστεί λιγότερο χυμό σταματάμε.. εάν χρειαστεί περισσότερο χυμό βάζουμε λίγο ακόμη📍.( η μέλι εάν το θέλουμε πιο γλυκό )📍Βάζουμε μία μεμβράνη κάτω χωρίζουμε το μισό μείγμα του μπισκότου και το ανοίγουμε σε ένα φύλλο.. 📍 λαδώνουμε ελαφρά τα χέρια μας και πλάθουμε σε μπαστουνάκι το μίγμα από τους χουρμάδες ,📍αφού τους έχουμε μοιράσει σε δύο μέρη και αυτούς .. και βάζουμε στη μέση ένα χοντρό κορδόνι από χουρμά📍 διπλώνουμε σιγά σιγά τη μεμβράνη να γίνει ένα ρολό το οποίο το σφίγγουμε καλά με τα χέρια..📍 κάνουμε το ίδιο και με το 2ο φύλλο μπισκότου το βάζουμε στο ψυγείο μία ωρίτσα.. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ..και απλώνουμε επάνω από τα δύο ρολά με ένα κουτάλι να γίνει ομοιόμορφο.. 📍κάνουμε λεπτές γραμμούλες με τη λευκή σοκολάτα αφήνουμε λίγο και κόβουμε σε τεμάχια σε ότι μέγεθος θέλετε..
Η Συνταγή είναι από Νικολαος Ελενη Βουκελατος – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.