Υλικά
Πεντεσπανι
6 αυγα
1 ποτήρι νερού κλασσικό ζαχαρη
1ποτηρι νερού κλασσικό αλεύρι
2 βανίλιες
2 κουτ γλυκού μπέικιν
2 κουτ σούπας σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι νερού κλασσικό αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και περασμένα από το μουλτι.
Σιρόπι
1 ποτήρι νερού κλασσικό ζάχαρη
1 ποτήρι νερού κλασσικό νερό
Κρέμα πατισερι
1 λίτρο γάλα
4 κρόκους
4 κουτ σούπας κορν Φλάουερ
5 με 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουτ σούπας αλεύρι 2 βανίλιες
Εκτέλεση
Παντεσπάνι
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και έπειτα ρίχνουμε το σιμιγδάλι το αλεύρι τίς βανίλιες και στο τέλος το αμύγδαλο.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί που το έχουμε βουτυρώσει πολύ καλά ταψί στρογγυλό 30αρι και ψήνουμε 35 με 40 λεπτά χωρίζουμε στα δυο και σιροπιάζουμε.
Σιρόπι
Όλα μαζί τα υλικά στην κατσαρόλα, τα ανακατεύουμε καλά με το σύρμα και πάνω στην φωτιά στο τέλος ρίχνουμε μισή πλάκα βούτυρο.
Από πάνω 1 φάκελο γκαρνί χτυπημένο σύμφωνα με τις οδηγίες και στολίζουμε όπως θέλουμε!
Η Συνταγή είναι από γιαννα σκορδουλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.