Κέικ με γεύση τσουρέκι - Cook For All
Κέικ με γεύση τσουρέκι

Κέικ με γεύση τσουρέκι

Απλά τέλειο!!! Το έχω φτιάξει και για βασιλόπιτα με γλάσο σοκολάτας!!
Δοκιμάστε το!!!

Υλικά

Με το ίδιο φλυτζάνι τσαγιού θα υπολογίσετε όλα τα υλικά και να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
🌲250γρ βούτυρο αγελαδινό (σε θερμοκρασία δωματίου)ή μαργαρίνη
🌲2φλ.τσ.ζάχαρη
🌲4 αυγά(θερμοκρασία δωματίου)
🌲2 βανίλιες
🌲1 κ.γ. γεμάτο ξύσμα από πορτοκάλι
🌲1φλ.τσ.φρέσκο χυμό πορτοκάλι(θερμοκρασία δωματίου)
🌲1/2 φλ.τσ.στραγγιστό γιαούρτι(θερμοκρασία δωματίου)
🌲1/2 φλ.τσ.φρέσκο γάλα (θερμοκρασία δωματίου)
🌲1 κ.γ. γεμάτο μαχλέπι
🌲1κ.γ. κοφτό κακουλέ
🌲500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)
Αν θέλετε αντί για βανίλια να προσθέσετε μαστίχα πολύ μικρή ποσότητα γιατί μετά θα πικρίζει .
Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε τα αμύγδαλα φιλέ ή αν θέλετε σουσάμι

Εκτέλεση

Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ, προσθέτουμε αν θέλουμε αμύγδαλο φιλέ γύρω γύρω και την τοποθετούμε για 5′ στην κατάψυξη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 170
Χτυπάμε για 5′ στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Βγάζουμε τη φόρμα από την κατάψυξη ελαφρά την αλευρώνουμε και την αφήνουμε στην άκρη.Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά,τις βανίλιες,το ξύσμα,τον χυμό,το γιαούρτι,το γάλα. Μετά προσθέτουμε το μαχλέπι και το κακουλέ και τέλος το αλεύρι. Χτυπάμε πολύ λίγο όταν προσθέσουμε το αλεύρι. Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά από κάτω προς τα πάνω τη ζύμη. Την ρίχνουμε στη φόρμα ομοιόμορφα,προσθέτουμε προαιρετικά κι άλλο αμύγδαλο φιλέ ή σουσάμι και ψήνουμε για 45-50′ στους 170 αέρα. Πάντα πριν κλείσουμε τον φούρνο ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα αν ψήθηκε το κέικ. Το βγάζουμε από τον φούρνο,το αφήνουμε 15′ να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε. Μπορούμε να πασπαλίσουμε και με άχνη.
🌲Καλή επιτυχία 🌲



Η Συνταγή είναι από Μαρίνα- Αλέξης – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top