Κανταϊφι μπουκίτσες - Cook For All
Κανταϊφι μπουκίτσες

Κανταϊφι μπουκίτσες

Υλικά

– 1 πακέτο κανταιφι
– 1 πακέτο βούτυρο 250 γρ,
– αμύγδαλα ολόκληρα άσπρα
Σιρόπι:
– 650 γρ ζάχαρη
– 350 ml νερό
– χυμό μισού λεμονιού σουρωμενο

Εκτέλεση

Τυλίγουμε μια λεπτή τούφα κανταιφι στο δάχτυλο μας.Βαζουμε την άκρη από κάτω.Το τοποθετούμε σε βουτυρωμενο ταψί κ βάζουμε στη τρύπα στο κέντρο ένα αμύγδαλο.Κανουμε το ίδιο κ με τα υπόλοιπα κ τα τοποθετούμε δίπλα δίπλα χωρίς κενά. Βαζουμε ένα μικρό κομμάτι βούτυρο πάνω απ’ το καθένα ή λιώνουμε το βούτυρο κ το ρίχνουμε πάνω σε όλα. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 170-180 στις αντιστάσεις μέχρι να πάρουν χρώμα. Φτιαχνουμε το σιρόπι. Ριχνουκε το νερό κ τη ζάχαρη κ στα 8 λεπτά μόλις πάρει βράδυ, ρίχνουμε το λεμόνι.Περιχυνουμε στο γλυκό κ μπορεί να φανεί πολύ το σιρόπι αλλά το πίνουν.Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως….

Η Συνταγή είναι από Chris Mpirmpilis Maria Kalamari – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top