Συκωτάκι στο τηγάνι με πουρέ γλυκοπατάτας - Cook For All
Συκωτάκι στο τηγάνι με πουρέ γλυκοπατάτας

Συκωτάκι στο τηγάνι με πουρέ γλυκοπατάτας

Υλικά

Για το συκωτάκι:
• 500γρ. συκωτάκι καλά καθαρισμένο και κομμένο σε κομματάκια
• Αλάτι και πιπέρι
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 1 κ.γ. ξερό θυμάρι
Για τον πουρέ γλυκοπατάτας:
• 3 μεγάλες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
• 2 κ.σ. βούτυρο
• Αλάτι και πιπέρι
• Κανέλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Αλατοπιπερώνουμε τα συκωτάκια
2. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
3. Προσθέτουμε τα συκωτάκια και τα σοτάρουμε για περίπου 5-7 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
4. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 2-3 λεπτά.
5. Προσθέτουμε το θυμάρι και ρυθμίζουμε τη φωτιά σε χαμηλή. Σιγοψήνουμε για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να είναι το συκωτάκι ψημένο, αλλά ακόμα να είναι ζουμερό.
6. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, βράζουμε τις γλυκοπατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
7. Αφαιρούμε το νερό και προσθέτουμε το βούτυρο στις γλυκοπατάτες. Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνουμε και προαιρετικά προσθέτουμε κανέλα για γεύση.
8. Πατάμε τις γλυκοπατάτες με ένα πιρούνι ή πατητήρι για να φτιάξουμε τον πουρέ.

Η Συνταγή είναι από Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ”.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top