Γιαλαντζι ντολμαδάκια νηστίσιμα - Cook For All
Γιαλαντζι ντολμαδάκια νηστίσιμα

Γιαλαντζι ντολμαδάκια νηστίσιμα

μοσχομυριστα με γεύση μοναδική!!

Υλικά

– αμπελόφυλλα
για τη γέμιση
– 2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
– 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κύβους
– 2 σκελίδες σκόρδου
– 1φ.τσαγιου ελαιόλαδο
– 500γρ ρύζι Καρολίνα πλυμένο στραγγισμένο
– μισό ματσάκι άνηθο
– μισό ματσάκι δυόσμο
– μαυροπιπερο λίγο
– ρίγανη
– 1κ.σ. νοστιμια λαχανικών
– λίγο ελαιόλαδο
– χυμό από μισό λεμόνι
– αλάτι

 

Εκτέλεση

Αμπελοφυλλα τα ζεματαω στο βραστό νερό για 2-3 λεπτά…
έχω ετοιμάσει την γέμιση 2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κύβους 2 σκελίδες σκόρδου τα σοταρω σε 1φ.τσαγιου ελαιόλαδου 500γρ ρύζι Καρολίνα πλυμένο στραγγισμένο μισό ματσάκι άνηθο και μισό ματσάκι δυόσμο πλυμένα ψηλόκομμενα μαυροπιπερο λίγο ρίγανη 1κ.σ.νοστιμια λαχανικών τα αχνίζω καλά αραδιάζω τα ντολμαδάκια σειρά σειρά ρίχνω λίγο ελαιόλαδο τον χυμό από μισό λεμόνι λίγο αλάτι σκεπάζω με ένα πιάτο την επιφάνεια ρίχνω ζεστό νερό μέχρι την επιφάνεια τους.
Βράζω σε μέτρια ένταση για 1ωρα και 10’λεπτά είναι έτοιμα για σερβίρισμα με σαλατουλες…

 

Η Συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top