Υλικά
– 500 γρ αγελαδινό βούτυρο
– 2 φλ ζάχαρη
– 3 αυγά
– 2 βανίλιες
– 1 φλ ελληνικού καφέ κονιάκ (προεραιτικά)
– 1 φλ χλιαρό γάλα
– 1 φλ φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
– 1 κ. γλ σόδα μαγειρικής
– Ξύσμα από 1 πορτοκάλι κ 1 λεμόνι
– Αλεύρι μαλακό για κουλουράκια περίπου 1,5 κιλό.
Εκτέλεση
Χτυπάμε καλά αυγά και ζάχαρη να αφρατεψουν.
Προσθέτουμε κ όλα τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι.
Θέλουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι.
Ψήνουμε σε 180 βαθμούς αέρα για περίπου 15 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από “Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.