Πασχαλινά κουλουράκια - Cook For All
Πασχαλινά κουλουράκια

Πασχαλινά κουλουράκια

Υλικά

– 250γρ βούτυρο ανάλατο λιωμένο
– 2 κούπες ζάχαρη 220γρ
– 4-5 αυγά
– 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού και ξύσμα
– 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα την βάζουμε στο χυμό πορτοκαλιού
– 1 κουταλάκι μπεκιν παουτερ
– 1 κουταλάκι μαστίχα αλεσμένη
– 6 κούπες αλεύρι γενικής χρήσης (ίσως χρειαστεί περισσότερο)

 

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τον βούτυρο και την ζάχαρη να αφρατεψουν.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα να ενωθούν τα υλικά καλά.
Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού αφού βάλουμε την σόδα και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε την μαστίχα και ανακατεύουμε.
Στο τέλος βάζουμε το μπεκιν παουτερ με το αλεύρι αφού το κοσκινησουμε.
Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα τοποθετούμε σε ταψί αφού βάλουμε λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με αυγό.
Τα ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν περίπου 25 λεπτά.

 
Η Συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou και η εκτέλεση της κ. Antwnia Xristou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top