Πασχαλινό τσουρέκι - Cook For All
Πασχαλινό τσουρέκι

Πασχαλινό τσουρέκι

Υλικά

– Αλεύρι για τσουρέκια 1 μισή κιλό
– Μαστίχα σκόνη ελάχιστο
– 1 φακελακι μαχλεπι
– 1 κακουλέ τριμμένο
– 1 ζαχαρουχο
– 6 αυγά
– Ελάχιστο αλάτι
– 100γραμ φρέσκο βούτυρο η φυτικό βούτυρο
– 2 κουτάκια από το ζαχαρουχο ζάχαρη
– 2 κουτακια ηλιέλαιο
– 1 κουτάκι χλιαρό νερό
– 1 πορτοκάλι ξύσμα και το χυμό του
– 2 βανίλια
– 6 φακελακια ξηρή μαγιά
– 1 μπεικεν φακελακι
– Σουσάμι η αμύγδαλο φιλέ

 

Εκτέλεση

Ενεργοποιούμε την μαγιά με μισό κουτακι ζαχαρι το χλιαρό νερό πρέζα αλάτι και την αφήνουμε για μισή ώρα σε ζεστό περιβάλλον.
Σε κατσαρόλα στο 2 θερμοκρασία λιώνει το βούτυρο η υπόλοιπη ζάχαρη το ζαχαρουχο τα αρωματικα το ηλιέλαιο πορτοκάλι ξυσμα
και με σύρμα κοσκινιζουμε το αλεύρι και αναδιπλωνουμετο μείγμα βάζοντας και το μπεικεν.
Δεν υπάρχει καθόλου ζύμωμα μόνο ανάδευση μετά βάζουμε το χυλό της μαγιάς.
Η ζύμη δεν κόλα στα χέρια χωρίζουμε σε ισόποσα μπαλάκια πλάθουμε σε κοτσίδες έβαλα λαδόκολλα μπορούμε και σε μικρά φορμακια αλείφουμε 1 κρόκο νερό μια κουταλιά ζάχαρη και ηλελαιο την επιφάνεια πασπαλιζουμε σουσάμι.
Αφήνουμε 1 ώρα σε ζεστό περιβάλλον και τριπλασιάζεται .
Ψήνουμε σε 180 θερμοκρασία για περίπου 30 με 35λεπτα σε αντιστάσεις.
Έχει ίνες με γλυκιά γεύση πολύ αφράτο και μοσχοβολιστο!!!
Καλή επιτυχία και του χρόνου με υγεία!!!!

 
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Poli – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top