Αν ψάχνετε για ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας, τότε αυτή η συνταγή είναι ιδανική για εσάς. Με μόνο λίγα υλικά, μπορείτε να φτιάξετε ένα νόστιμο και αφράτο γλυκό με μπισκότο και σοκολάτα, που θα σας θυμίσει τα παιδικά σας χρόνια. Ακολουθήστε τα απλά βήματα της συνταγής και θα έχετε έτοιμο το γλυκό σας σε λιγότερο από μια ώρα. Καλή όρεξη! 😊
Υλικά
Για την βαση
– 1 πακέτο μπισκότα πει μπερ
– 100 γρ βούτυρο λιωμένο κρύο
Για την κρέμα
– 350 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά κρύα
– 2 κ.σ ζάχαρη άχνη
– 1 κουβερτούρα 200 γρ
– 100 ml κρέμα γάλακτος
– 30 γρ βούτυρο
Εκτέλεση
Τρίβω στο μούλτι το μπισκότο και το αναμειγνύω με το βούτυρο το στρώνω σε μια φόρμα με τσερκι 24 εκ το πατάω να στρώσει καλά και το αφήνω στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσω την κρέμα.
Σε ένα κατσαρολάκι σε μπεν μαρί λιώνω την κουβερτούρα με τα 100 μλ κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και αφήνω στην άκρη.
Χτυπάω την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι μετά προσθέτω 5-6 κουταλιές από την κουβερτούρα και χτυπάω 1-2 λεπτά ακόμα μέχρι να αρχίσει να κάνει κορφές.
Στρώνω την κρέμα πάνω από το μπισκότο και από επάνω βάζω την υπόλοιπη κουβερτούρα και με ένα καλαμάκι κάνω σχέδια. Βάζω στο ψυγείο να παγώσει καλά!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.