Η Συνταγή είναι από ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά!!!
Ζύμη
1 ποτήρι γάλα( αν νηστεύουμε νερό) χλιαρό
1 ποτήρι νερό χλιαρό
1 ποτήρι η φυτίνη η βιτάμ η λάδι ελαφρύ λιωμένο
1 αυγό και. ένα ασπράδι το κρόκο για επάλειψη( για νηστίσιμο δεν βάζουμε αυγό και αλείφουμε με λάδι)
1 φακελάκι μαγιά
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρικής η μπέικιν παουντερ
1 κ. γλυκού αλάτι
1 κ. γλυκού ζάχαρη
800 γρ αλεύρι γοχ περίπου μπορεί λίγο παραπάνω για μαλακή ζύμη
Γέμιση για τυροπιτάκια
250 γρ ανθότυρο
200 γρ τυρί φέτα
2 κ σούπα στραγγιστό γιαούρτι
(Αν νηστεύουμε τυρί νηστίσιμα , χαλβά μαρμελάδα ….)
Γέμιση για ταχινοπιτάκια
Ταχίνι με μέλι η κακάο και σταφίδες
1 αυγό για επάλειψη( αν νηστεύουμε λίγο λάδι από πάνω)
Εκτέλεση!!!
Ανακατεύουμε το γάλα(το νερό) με τη μαγεία και ζάχαρη μετά ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ζυμώνουμε μαλακή ζύμη , σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί μία ώρα. Μετά ανοίγουμε σε φύλλο με πάχος 3 χιλιοστά γεμίζουμε δίνουμε σχήμα που θέλουμε αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε ταψί με λαδόκολλα Γ 180 ° με αέρα.