Κέικ μήλου - Cook For All
Κέικ μήλου

Κέικ μήλου

Η Συνταγή είναι από Alex Foukas – Ομάδα “Χρυσοχέρες/ηδες με μεράκι!!!”.

Υλικά!!!

• ‌3 μεσαία αυγά
• ‌170 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
• ‌60 γρ. ελαιόλαδο
• ‌60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
• ‌2 μεσαία μήλα
• ‌190 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
• ‌80 γρ. καρύδια, χοντροκομμένο (προαιρετικά)
• ‌1 κόφτη κ.σ. μπέικιν πάουντερ
• ‌1 κόφτη κ.σ. κανέλα
• ‌1 κ.γ. γαρύφαλλο
• ‌½ κ.γ. αλάτι
• ‌Άχνη ζάχαρη, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση!!!

• ‌Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά, την ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν τα αυγά
• ‌Χαμηλώνουμε την ταχύτητα, προσθέτουμε μέσα το ελαιόλαδο, το βούτυρο και συνεχίζουμε να χτυπάμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα
• ‌Κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ
• ‌Προσθέτουμε το αλεύρι, τα καρύδια, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το αλάτι, ανακατεύουμε πολύ καλά και ρίχνουμε τα στερεά υλικά μέσα στον κάδο του μίξερ με τα αυγά
• ‌Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ, ρίχνουμε το μείγμα σε μια αλευροβουτυρωμένη φόρμα για κέικ ΨΧΨ εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 45 λεπτά μέχρι να βουτάμε ένα μαχαίρι μέσα και να βγαίνει στεγνό
• ‌Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε 30 λεπτά να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη από πάνω
Tips:
• ‌Άμα δούμε ότι το κέικ έχει πάρει πολύ γρήγορα χρώμα από πάνω αλλά μέσα είναι ακόμα ώμο, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 160°C


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top