Υλικά
– μισό πακέτο φακές (περίπου 350 με 400 γραμμάρια)
– 1 ξερό κρεμμύδι
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 1 καρότο 🥕
– λίγο άνηθο
– λίγο μαϊντανό
– λίγο μάραθο
– αλατοπιπερο
– πάπρικα γλυκιά
– ρίγανη
– μισή κούπα σάλτσα ντομάτας
– λίγα ντοματινακια κουτσικα 🍅 γύρω στα 6
– Ελαιόλαδο ρ
– 1 φύλλο δάφνης
Εκτέλεση
Αφού πετάω το πρώτο νερό για να φύγει ή μαυρίλα και να είναι πιο εύπεπτες,
βάζω φρέσκο νερό και από το μουλτι, 1 ξερό κρεμμύδι,2 σκελίδες σκόρδο, 1 καρότο 🥕, λίγο άνηθο και μαϊντανό, λίγο μάραθο, αλατοπιπερο πάπρικα γλυκιά και ρίγανη, ρίχνω μισή κούπα σάλτσα ντομάτας δική μου και λίγα ντοματινακια κουτσικα 🍅 γύρω στα 6.
Ελαιόλαδο ρίχνω προς το τέλος και 1 φύλλο δάφνης μέσα.