Γλυκό ψυγείου με περίσσεια βασιλόπιτα - Cook For All
Γλυκό ψυγείου με περίσσεια βασιλόπιτα

Γλυκό ψυγείου με περίσσεια βασιλόπιτα

Η Συνταγή είναι από Αλέξανδρος Φούκας.

Υλικά

Για την βάση:
• 150 γρ. βασιλόπιτα
• 150 γρ. μπισκότα, τύπου πτι μπερ
• 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για την κρέμα:
• 800 γρ. γάλα
• 150 γρ. ζάχαρη
• 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλια
• 2 κρόκους από μεσαία αυγά
• 1 μεσαίο αυγό
• 80 γρ. κορν φλάουερ
• 50 γρ. βούτυρο, παγωμένο
Για το σερβίρισμα:
• 150 γρ. μαρμελάδα φράουλα ή κεράσι

 

Εκτέλεση

Για την βάση:
• Βάζουμε την βασιλόπιτα και τα μπισκότα σε ένα μεγάλο multi και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν τρήμα
• Προσθέτουμε το βούτυρο μέσα και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 1 λεπτό
• Σε ένα ταψί 26 εκ. με αποσπώμενη βάση, απλώνουμε μια λαδόκολλα, αλείφουμε με βούτυρο τα τοιχώματα και απλώνουμε το μείγμα στον πάτο και γύρο-γύρο έτσι ώστε να σχηματίσει ένα ύψωμα
• Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε να σφίξει
Για την κρέμα:
• Σε μια κατσαρόλα βάζουμε μέσα τα 600 γρ. γάλα, την ζάχαρη, την βανίλια και τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά
• Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε μέσα το υπόλοιπο γάλα, τους κρόκους, το αυγό, το κορν φλάουερ και ανακατεύουμε
• Αφού έχει ζεσταθεί το γάλα, το ρίχνουμε με μια κουτάλα μέσα στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας παράλληλα έτσι ώστε να πιάσουν ομαλά θερμοκρασία
• Μεταφέρουμε πίσω στην κατσαρόλα, τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε μέχρι να πάρει μια βράσει και μετά αποσύρουμε
• Προσθέτουμε μέσα το βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει, μεταφέρουμε σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 2-3 ώρες
• Αφαιρούμε από το ψυγείο, χτυπάμε την κρέμα με ένα σύρμα έτσι ώστε να αφρατέψει, την ρίχνουμε πάνω στην βάση μας και αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες ακόμα
Για το σερβίρισμα:
• Αφαιρούμε το γλυκό από το ψυγείο, ρίχνουμε από πάνω την μαρμελάδα μας και αφήνουμε για 30-60 λεπτά στο ψυγείο
• Αφαιρούμε, κόβουμε ένα κομμάτι και σερβίρουμε
Tips:
• 15 λεπτά πριν ρίξουμε την κρέμα από πάνω, μπορούμε να μεταφέρουμε το ταψί με την βάση στην κατάψυξη έτσι ώστε να παγώσει και να κρυώσει πιο γρήγορα η κρέμα μετά

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top