Φονταν πορτοκαλιού με ολόκληρα πορτοκάλια - Cook For All
Φονταν πορτοκαλιού με ολόκληρα πορτοκάλια

Φονταν πορτοκαλιού με ολόκληρα πορτοκάλια

Υλικά

– 6 Πορτοκάλια
– 2 φλιτζάνες του τσαγιού ζάχαρη
– 2 φλιτζάνες του τσαγιού νερό
– Τριμμένη φρυγανιά όσο πάρει
– 2 σοκολάτες κουβερτούρα η 250 γρ
– 2 κουταλιές λάδι ελαφρύ
– ζάχαρη για ρολαρισμα (εξαρτάτε εσείς τι θέλετε)

 

Εκτέλεση

Περάστε ελαφρά απ τον τρίφτη τα πορτοκάλια να φύγει η φλούδα τους και το κίτρινο χρώμα τους,
Βάλτε τα πορτοκάλια στην κατσαρόλα, Βράστε από 5 λεπτά την κάθε φορά και για 3 φορές κάθε φορά …
Πετάτε κάθε φορά το νερό και βάζετε καινούριο!!
Κάντε τα σε κομμάτια…Βάλτε ΤΑ σε μια κατσαρόλα με την ζάχαρη και το νερό !!
Βράστε μέχρι να αρχίσει να δένει το σιρόπι τους κ πριν γίνουν γλυκό…
Πάρτε μόνο τα πορτοκάλια και κόψτε τα στο μπλέντερ…
Ρίξτε τόσο φρυγανιά όσο να πλάθονται στα χέρια εύκολα μπαλάκια..
Βάλτε στην συντήρηση του ψυγείου σας για μια ώρα η την κατάψυξη για μισή ώρα !!!
Λιώστε σοκολάτα με δυο κουταλιές λάδι ελαφρύ σε μπεν μαρι και κάντε την επικαλύψει η ρολάρετε μέσα σε κρυσταλλική ψιλή ζάχαρη΄!!!
Φυλάξτε στο ψυγείο!!



 

Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

 


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top