Φέτες πορτοκαλιού με σοκολάτα - Cook For All
Φέτες πορτοκαλιού με σοκολάτα

Φέτες πορτοκαλιού με σοκολάτα

Υλικά

– 500γρ.πορτοκαλια μικρά
– 450 γρ. Ζάχαρη
– 130γρ νερό
– 500γρ.χυμο πορτοκαλιού περασμένο από σιτα
– μια κ.γ.κανελα
– λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
– 250γρ.κουβερτουρα
– 1κ.γ.καλαμποκελαιο

Εκτέλεση

Πλένουμε τα πορτοκάλια τα ξύνουμε να φύγει το έλαιο για να φύγει η πίκρα τους. Τά βράζουμε 3 φορές από 5′ κάθε φορά. Τα βάζουμε σε παγωμένο νερό και αρκετά παγάκια να κρυωσουν. Τα κοβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε ροδέλες αφού έχουμε αφαιρέσει το πάνω και το κάτω μέρος του. ΌΧΙ πολύ χοντρές και τις τοποθετούμε σε μία σχάρα νά φύγουν τά πολλά υγρά τους. φτιάξουμε το σιρόπι. Αφού βράσουν 5 λεπτά το νερό ο χυμός και η ζάχαρη βάζουμε μέσα τις ροδέλες σε μέτρια φωτιά για περίπου 20′ .Αφού μαλακώσουν και γυαλίσουν οι φέτες πορτοκαλιού. Τις βγάζουμε και τις βάζουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν .Μπορούμε νά τις βάλουμε στο φούρνο στον αέρα στους 70βαθμους για περίπου 1 ώρα. Ετοιμάζουμε το μπεν-μαρι. Κόβουμε την σοκολάτα σέ μικρά κομμάτια και κρατάμε στην άκρη 50γρ. βάζοντας και 1 κ. γ. καλαμποκελαιο. Όταν λιώσει η σοκολάτα τότε ρίχνουμε και τα 50 γρ. και την ανακατεύουμε πολύ καλά νά ενσωματωθεί. (Έτσι δεν θα κάνει άσπρα στίγματα η σοκολάτα μας όταν κρυώσει) Βουτάμε την κάθε φέτα πορτοκαλιού έως τη μέση μέσα στην λιωμένη σοκολάτα.
Εγώ είχα και ένα βαζάκι γλυκό λεμόνι. Αφού δεν το τρώγαμε το έκοψα μπαστουνακια του αφαίρεσα το περίσσιο από το σιρόπι του και το βούτηξα μέσα στην λιωμένη σοκολάτα.
Τα ακουμπάμε σε λαδόκολλα μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα. Μπορούμε να το βάλουμε στο ψυγείο για νά κρυώσει πιο γρήγορα. Και τότε ειναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ”.




Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top