Κουλούρια Θεσσαλονίκης - Cook For All
Κουλούρια Θεσσαλονίκης

Κουλούρια Θεσσαλονίκης

Η Συνταγή είναι από ‘Aigli Marnerou – “Αγαπώ τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική. Οι συνταγές μας😍😍😍”.

Υλικά!!!

500γρ αλεύρι γ.ο.χ
180ml νερό χλιαρό
1 φακ. ξηρή μαγιά
3 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλιά βούτυρο
2 κουταλιές ταχίνι
λίγο αλάτι
4 κουταλιές ζάχαρη
300 ml νερό χλιαρό
σισαμι

Εκτέλεση!!!

στον κάδο του μίξερ βάζουμε το χλιαρό νερό
τη ζάχαρη και την μαγιά και ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά . Προσθέτουμε το βούτυρο και το ταχίνι ανακατεύουμε και σιγά σιγά βάζουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε να γίνει ελαστική η ζύμη. αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
Αφηνουμε σε ζεστό μέρος τη ζύμη σκεπασμένη να διπλασιαστεί.
Οταν είναι έτοιμη η ζύμη χωρίζουμε σε μπαλάκια 80γρ τα κάνουμε κορδόνια και τα ενώνουμε τα βουταμε στο νερό που έχουμε βάλει τη ζάχαρη και μετά στο σισαμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 – 25 λεπτά .

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top