Ουγγαρέζικο γκούλας - Cook For All
Ουγγρικό γκούλας

Ουγγαρέζικο γκούλας

Η Συνταγή είναι από Θαλεια Μαρινη της ομάδας “Ανθισμένη Κουζίνα🌺🌺 (γευστικες δημιουργιες)”.

Υλικά!!!

2 μέτρια κρεμμύδια
2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο ή λαρδί (κατά προτίμηση)
1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινο
2 κουταλιές της σούπας πάπρικα
¼ φλιτζάνι αλεύρι
1 ½ κιλό μοσχαρίσιο στιφάδο κομμένο και κομμένο σε κύβους 1″.
2 φλιτζάνια ζωμό βοείου κρέατος ή νερό
1 φλιτζάνι ντομάτες σε κύβους σε κονσέρβα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
◾Προαιρετικό
1 ½  καρότα προαιρετικά
3  πατάτες προαιρετικά

 

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέστε τους σπόρους του κύμινο και την πάπρικα και ανακατέψτε καλά.
Σε ένα μπολ περιχύνουμε το μοσχαρίσιο κρέας με αλεύρι. Προσθέστε το βόειο κρέας στο μείγμα του κρεμμυδιού και μαγειρέψτε για περίπου 2-3 λεπτά.
Προσθέστε σιγά σιγά περίπου ¼ φλιτζάνι ζωμό βοείου κρέατος για να αφαιρέσετε τα καφέ κομμάτια από τον πάτο του τηγανιού.
Στη συνέχεια, προσθέστε τον υπόλοιπο ζωμό, τις ντομάτες σε κύβους (πατάτες και καρότα αν χρησιμοποιείτε), αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση, σκεπάζουμε και στη συνέχεια αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 1 ½ -2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσουν.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top