Λαζάνια με κιμά στον φούρνο - Cook For All
Λαζάνια με κιμά στον φούρνο

Λαζάνια με κιμά στον φούρνο

Η Συνταγή είναι από την Αλέξανδρο Φούκα – Ομάδα “Χρυσοχέρες/ηδες με μεράκι!!!”.

Υλικά!!!

Για τον κιμά:
• 2 μεσαία κρεμμύδια
• 1 σκ. σκόρδο
• 1 μεσαίο καρότο
• 1 στικ σέλερι
• 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
• 700 γρ. κιμά, μοσχαρίσιο ή κοτόπουλου
• 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
• 400 γρ. κρασί κόκκινο
• 300 γρ. νερό
• 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
• 1 κύβο λαχανικών ή κοτόπουλου
• Αλάτι, χονδρό
• Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
• Φρέσκο βασιλικό
Για την μπεσαμέλ:
• 110 γρ. βούτυρο
• 110 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
• 1 λίτρο γάλα
• 100 γρ. παρμεζάνα
• Αλάτι, χονδρό
• Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
• Μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
Για την σύνθεση:
• 500 γρ. λαζάνια
• 200 γρ. παρμεζάνα
• Βούτυρο για το ταψί

Εκτέλεση!!!

Για τον κιμά:
• Τοποθετούμε ένα ταψί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το καρότο, το σέλερι, τα προσθέτουμε μέσα με το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά
• Προσθέτουμε μέσα τον κιμά, τον πελτέ και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά
• Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί, προσθέτουμε μέσα το νερό, την ντομάτα, τον κύβο, αλατοπίπερο και βράζουμε για 10 λεπτά
• Αφαιρούμε από την φωτιά, προσθέτουμε χοντροκομμένο βασιλικό και αφήνουμε στην άκρη
• Θέλουμε έναν κιμά με ζουμιά ώστε να βοηθήσει να βράσουν τα λαζάνια
Για την μπεσαμέλ:
• Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι
• Ψήνουμε για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε το γάλα σε 3-4 δόσεις
• Μόλις πάρει μια βράση, αφαιρούμε από την φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε
Για την σύνθεση:
• Παίρνουμε ένα βαθύ ταψί με 34Χ23 εκ. αλείφουμε με βούτυρο τον πάτο, τα τοιχώματα, στρώνουμε μερικά λαζάνια, το 1/3 από τον κιμά και την μπεσαμέλ, το ¼ από την παρμεζάνα και επαναλαμβάνουμε άλλες 2 φορές
• Στην τελευταία στρώση ρίχνουμε όλη την παρμεζάνα από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στο αέρα για 45 λεπτά περίπου
• Αφαιρούμε, αφήνουμε 20 λεπτά στην άκρη και σερβίρουμε
Tips:
• Άμα μας περισσέψουν λαζάνια, τυλίγουμε με μεμβράνη και κρατάμε για μελλοντική χρήση


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top