Μηλόπιτα - Cook For All
Μηλόπιτα

Μηλόπιτα

Η Συνταγή είναι από Γιάννης Αραμπατζής – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης!!!!!”.

Υλικά

(Για τη ζύμη)
– 2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι Γ.Ο.Χ
– 3/4 φλυτζανιού μαργαρίνη
– 3 κουτ σούπας ζάχαρη
– 1 κρόκος αυγού
– 1 κουτ σούπας κονιάκ
– 1 κουτ γλυκού Μπαίικιν πάουντερ
Επί πλέον
– 1 κιλό μήλα 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
– 1 κουτ σούπας κανέλλα
– 1 κουτ σούπας βούτυρο
– 1 ασπράδι αυγού

 

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύετε με τη ζάχαρη και το μπαίικιν.
Προσθέτετε τη μαργαρίνη, τον κρόκο και το κονιάκ και ζυμώνετε καλά με το χέρι μέχρι να γίνει μία ζύμη μαλακή.
Τη χωρίζετε σε δύο ισομερή κομμάτια, και ανοίγουμε δύο φύλλα λεπτότερα.
Στρώνετε το ένα σε βουτυρωμένο ταψάκι, αν και δε χρειάστηκε καθόλου καθότι η ζύμη έχει ήδη, προσέχοντας να καλύψει και τα πλάγια του ταψιού.
Την τρυπάτε με πιρούνι σε διάφορα σημεία, για να μη φουσκώσει και βάζετε να σιγοψηθεί σε μέτριο φούρνο
Καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε χοντρές φέτες. Εάν θέλετε τα τρίβετε .
Τα ανακατεύετε με τη ζάχαρη και την κανέλλα.
Βγάζετε το ταψάκι από το φούρνο ,στρώνετε τα μήλα επάνω στη ζύμη και βάζετε από πάνω το δεύτερο φύλλο από τη ζύμη.
Θα το αλείψετε γύρω γύρω στις ενώσεις με το ασπράδι και θα το πιέσετε να ενωθεί το πάνω με το κάτω φύλλο και να κλειστεί καλά η γέμιση με τα μήλα.
Λιώνετε το βούτυρο και αλείφετε το φύλλο.
Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για περίπου 30 λεπτά με αέρα και πάνω κάτω αντιστάσεις.
Στην δεύτερη εκτέλεση δε χωρίζετε τη ζύμη αλλά τη βάζετε όλη στο ταψί με ακολουθώντας τη διαδικασία που περιέγραψα πιο πάνω.
Πάλι το αφήνουμε να σιγοψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο.
Κόβουμε τα μήλα χοντρές φέτες ή τα τρίβουμε στον τρίφτη, προσθέτουμε την κανέλλα, τη ζάχαρη και το αυγό χτυπημένο μαρέγκα .
Στρώνετε τη ζύμη. Λιώνετε το βούτυρο και ραντίζετε την επιφάνεια.
Οι χρόνοι και η διαδικασία ψησίματος είναι οι ίδιες με την πρώτη συνταγή.
Σημ. Αν θέλετε σερβίρετε τη μηλόπιτα με κρέμα σαντιγύ ή και παγωτό.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top