Κανελόνια - Cook For All
Κανελόνια

Κανελόνια

Η Συνταγή είναι από Vassiliki G. Kirikou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά!!!

Για τη γέμιση
1 συσκευασία Κανελόνια
750gr κιμά μοσχαρίσιο
½ ποτηράκι λευκό κρασί(προαιρετικά)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο
1 ½ φλιτζάνι ρεγκάτο τριμμένο
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο
Μισο κουτί τοματοπολτο
1 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
Για τη σάλτσα
500gr τοματοπολτο
Μισό κ.γ. Σκόρδο σκονη ή 1 σκελίδα
3 κ.σ. βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
Λίγο πιπέρι
1 κ.σ. ζάχαρη
1 μικρό κουτάκι κρέμα γάλακτος παχυρευστη (προαιρετικά)

Εκτέλεση!!!

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο & τον κιμά. (Προαιρετικά σβήνουμε με το κρασι).
Προσθέτουμε κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο, αλατοπίπερο και τοματοπολτο και αφήνουμε να σιγοβράσει σκεπασμένο για 40 λεπτά (πρέπει όταν είναι έτοιμο να έχει πιει καλά το ζουμί του).
Μόλις μισοκρυώσει, ρίχνουμε και ανακατεύουμε το 1 φλιτζάνι τυρί και τη φρυγανιά. Γεμίζουμε με τον κιμά σφιχτά τα κανελόνια και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα πυρέξ, χωρίς να αφήνουμε κενά.
Για τη σάλτσα:
Βάζουμε το βούτυρο, μισό κουταλάκι του γλυκού σκόρδο, προσθέτουμε τοματοπολτο, αλατοπίπερο, λιγη ζάχαρη και 1½ ποτήρι νερό και βράζουμε για 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Μόλις γεμίσουμε τα κανελόνια με τον κιμά, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα που πρέπει να είναι πολύ αραιή και να τα καλύπτει τελείως (Αν είναι λιγότερη προσθέτουμε στο πυρέξ χλιαρό νερό μέχρι να σκεπαστούν).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 (αντίσταση) για 30’.
Αφού γίνουν, πασπαλίζουμε με τυρί μέχρι να λιώσει & το ξαναβάζουμε στο φούρνο (ούτε 10 λεπτά) & καλή μας όρεξη!
*** μυστικό που τελικά πέτυχε: έβαλα ένα μικρό κουτάκι παχύρευστη κρέμα γάλακτος στη σάλτσα – δίνει «σώμα» στο φαγητο

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top