Σπαγγέτι καρμπονάρα - Cook For All
Σπαγγέτι καρμπονάρα

Σπαγγέτι καρμπονάρα

Υλικά!!!

– 250 γραμμάρια σπαγγέτι
– 150 γραμμάρια πανσέτα ή μπέικον, κομμένα σε μικρά κομμάτια
– 2 αυγά
– 50 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα
– Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
– Νερό για το βράσιμο της πάστας

Εκτέλεση!!!

1. Βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Προσθέστε αλάτι στο νερό για να γίνει αρκετά αλμυρό.

2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ψήστε την πανσέτα ή το μπέικον σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να γίνει τραγανή και να αποβάλλει το λίπος της. Αφαιρέστε την πανσέτα από το τηγάνι και βάλτε την στην άκρη για την ώρα.



3. Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με το τριμμένο τυρί. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση. Ανακατέψτε καλά.

4. Αφού βράσουν τα μακαρόνια, στραγγίστε τα και βάλτε τα πίσω στον κατσαρόλα.

5. Αμέσως, προσθέστε το μίγμα αυγού και τυριού στα ζεστά μακαρόνια. Ανακατέψτε καλά για να επικαλυφθούν τα μακαρόνια με το μίγμα και να δημιουργηθεί μια κρεμώδης σάλτσα.

6. Προσθέστε την τραγανή πανσέτα ή μπέικον που είχατε ψήσει νωρίτερα, και ανακατέψτε ξανά για να τα αναμείξετε.

7. Αφήστε τη καρμπονάρα να ξεκουραστεί για λίγο, για να απορροφήσει τις γεύσεις.

8. Σερβίρετε τη καρμπονάρα ζεστή και απολαύστε!

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη στο μαγείρεμα!


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top