Mελιτζάνες με κρέας - Cook For All
Mελιτζάνες με κρέας

Mελιτζάνες με κρέας

Παραδοσιακή μικρασιάτικη συνταγή από το κιτρινισμένο τετράδιο της γιαγιάς

Υλικά

1 κιλό μοσχαράκι σε κομμάτια
4 μελιτζάνες φλάσκες
2-3 πατάτες
5 μεγάλα κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο ροδέλα
Λίγο μαϊντανό
2 κουταλιές της σούπας πολτό ή φρέσκια ντομάτα

Εκτέλεση

Βράζουμε το μοσχαράκι να είναι έτοιμο, αν θέλετε βάζετε χοιρινό ή μπορεί να γίνει και χωρίς κρέας (εγώ το κάνω και χωρίς).
Κόβουμε στα τέσσερα και μετά σε πιο μικρά κομμάτια τις μελιτζάνες, το ίδιο κόβουμε και τις πατάτες, τηγανίζουμε ελαφρώς τις μελιτζάνες και τις πατάτες και τις στρώνουμε στην γάστρα (εγώ έχω πήλινη) και ενδιάμεσα κόβουμε το σκορδάκι.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε ελαιόλαδο τα μαραίνουμε και ρίχνουμε νεράκι, τον πολτό ή την φρέσκια ντομάτα, αλατάκι, πιπεράκι, τον μαϊντανό και το αφήνουμε να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Μόλις είναι έτοιμο το ρίχνουμε πάνω στις μελιτζάνες..
(η διαδικασία του κρεμμυδιού είναι ίδια με αυτήν που ετοιμάζουμε τους γίγαντες) κλείνουμε και ψήνουμε στους 200 για καμιά ωρίτσα να δέσουν οι γεύσεις μετά βγάζουμε το καπάκι για άλλη μισή ώρα να πάρει χρώμα! Εγώ το αφήνω λίγο παραπάνω γιατί μας αρέσει ξεροψημένο πάνω!
Καλή απόλαυση!

Η Συνταγή είναι από Βίκυ Αντ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top