Υλικά
190 gr αλεύρι γοχ
290 gr γάλα φρέσκο
1 χτυπημένο αυγό
2 ΚΓ baking powder
1 κγ κοφτό αλάτι
2 ΚΓ ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε όλα τα στερεά υλικά
Μέσα σε στέρεα ρίχνουμε όλα τα υγρά..
Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα
Σε αντικολλητικό τηγάνι περνάμε με χαρτί κουζίνας λίγο βούτυρο
Μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνουμε στο κέντρο με την κουτάλα να μην απλώσει
Γυρνάμε και από την άλλη μεριά.
χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας από το 1 έως το 9
Το βάζουμε στο 4 κάθε 4 τηγανιές… περνάμε με λίγο βούτυρο πάλι το τηγάνι με χαρτί
Μπορούμε να τη σερβίρουμε με μέλι αφού το έχουμε ζεστάνει να αραιώσει..η σιρόπι σφέρδαμου
η ότι άλλο είναι της αρεσκείας μας..
Η Συνταγή είναι από Νικολαος Ελενη Βουκελατος– “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.