Μαρμελάδα βερίκοκο - Cook For All
Μαρμελάδα βερίκοκο

Μαρμελάδα βερίκοκο

Η Συνταγή είναι από τον Konstantinos Chatzipetros της ομάδας “Χρυσοχέρες/ηδες με μεράκι!!!”.

Για να γίνει ακόμα πιο γευστική η μαρμελάδα σας, επιλέξτε ώριμα και γερά βερίκοκα, ενώ όση ώρα τη φτιάχνετε, πρέπει να είστε παρόντες όταν βράζουν τα υλικά, ώστε να μην πικρίσει η μαρμελάδα βερίκοκο.

Υλικά!!!

2 κιλά ζάχαρη
2 κιλά βερίκοκα ώριμα
χυμός από 1 λεμόνι μεγάλο


Εκτέλεση!!!

Βάλτε τα βερίκοκα ,τα οποία έχετε πλύνει πολύ καλά και έχετε αφαιρέσει το κουκούτσι, σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα και προσθέστε τη μισή ζάχαρη. Ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα, σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε τα όλο το βράδυ, ώστε να βγάλουν το χυμό τους τα βερίκοκα και να λιώσει η ζάχαρη.
Την επόμενη μέρα βάλτε την κατσαρόλα με το μείγμα σε μέτρια φωτιά και βράστε ανακατεύοντας πολύ συχνά, μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά τα βερίκοκα και σχεδόν να διαλύονται. Το μείγμα σας πρέπει να είναι ακόμη πολύ ζουμερό.
Πολτοποιήστε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα. Αν θέλετε κομματάκια φρούτων, λιώστε τα βερίκοκα με διακοπτόμενη λειτουργία.
Προσθέστε την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίστε το βράσιμο της μαρμελάδας σε μέτρια φωτιά, για περίπου 30 – 35 λεπτά. Προσοχή! Η μαρμελάδα πρέπει να σιγοβράζει και εμείς να ανακατεύουμε συχνά, ώστε να μη μας κολλήσουν τα βερίκοκα στον πάτο και πικρίσει η μαρμελάδα μας!
Η μαρμελάδα βερίκοκο είναι έτοιμη όταν σηκώσουμε μια κουταλιά και το μείγμα είναι αρκετά πυκνό και αφήσει ένα παχύ στρώμα στην κουτάλα. Μοιράστε τη καυτή σε αποστειρωμένα βαζάκια και διατηρήστε τη για μήνες σε σκοτεινό και δροσερό σημείο.
Μετά το άνοιγμα η μαρμελάδα διατηρείται στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία 🫐🍎🫐🍎🫐🍎

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top