Λικέρ Αμαρέτο με κουκούτσια από βερίκοκα - Cook For All
Λικέρ Αμαρέτο με κουκούτσια από βερίκοκα

Λικέρ Αμαρέτο με κουκούτσια από βερίκοκα

Η Συνταγή είναι από τον Konstantinos Chatzipetros της ομάδας “Χρυσοχέρες/ηδες με μεράκι!!!”.

Για να γίνει ακόμα πιο γευστική η μαρμελάδα σας, επιλέξτε ώριμα και γερά βερίκοκα, ενώ όση ώρα τη φτιάχνετε, πρέπει να είστε παρόντες όταν βράζουν τα υλικά, ώστε να μην πικρίσει η μαρμελάδα βερίκοκο.

Υλικά!!!

120 κουκούτσια από βερίκοκα
750 ml ζάχαρη κρυσταλλική
750 ml κονιάκ 5*

Εκτέλεση!!!

Μαζεύουμε τα κουκούτσια από βερίκοκα και αφού συγκεντρώσουμε τον απαιτούμενο αριθμό και τα πλύνουμε, σπάμε περίπου 10-15 κουκούτσια και τα τοποθετούμε όλα σε γυάλα. Αδειάζουμε μέσα το κονιάκ και τη ζάχαρη.
Σφραγίζουμε με μεμβράνη τη γυάλα και κλείνουμε το καπάκι.
Τοποθετούμε τη γυάλα στον ήλιο και το αφήνουμε 2 μήνες ανακινώντας την πρώτη εβδομάδα κάθε μέρα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Μετά το πέρας των 2 μηνών σουρώνουμε με τουλπάνι και αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο γυάλινο μπουκάλι η καράφα το λικέρ.
Καλή επιτυχία 🫐🍎🫐🍎🫐🍎

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top