Υλικά
σουτζουκάκια
– Ένα κιλό κιμά μοσχαρίσιο
– ένα τριμμένο κρεμμύδι μεγάλο
– μια σκελίδα σκόρδο
– δύο αυγά
– μια χούφτα ψύχα ψωμιού βρεγμένη κ στιμενη καλά
– μια κουταλιά της σούπας κίμινο
– αλάτι
– πιπέρι
– λίγο ελαιόλαδο
Για την σάλτσα
– 4 ντομάτες τριμμένες μεγάλες
– μια κουταλιά πελτέ
– λίγο ελαιόλαδο
– μια κούπα κρασί κόκκινο
– κρεμμύδι
– σκόρδο
– 5 κοκους μπαχαρι
πουρές
– 5-6 πατατες μεγάλες κ τις λιώνουμε στο μύλο
– δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο
– μισό λίτρο γάλα
– αλάτι
– πιπέρι
– μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
σουτζουκάκια
Ένα κιλό κιμά μοσχαρίσιο ένα τριμμένο κρεμμύδι μεγάλο κ μια σκελίδα σκόρδο δύο αυγά μια χούφτα ψύχα ψωμιού βρεγμένη κ στιμενη καλά μια κουταλιά της σούπας κίμινο αλάτι πιπέρι λίγο ελαιόλαδο.
Για την σάλτσα
4 ντομάτες τριμμένες μεγάλες μια κουταλιά πελτέ λίγο ελαιόλαδο μια κούπα κρασί κόκκινο κρεμμύδι σκόρδο 5 κοκους μπαχαρι
πουρές
Βράζουμε 5-6πατατες μεγάλες κ τις λιώνουμε στο μύλο.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο κ ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε τις αλεσμένες πατάτες κ ρίχνουμε μισό λίτρο γάλα αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο κ δουλεύουμε το μίγμα καλά για 10 λεπτά.