Υλικά
– 12 γαρίδες
– 2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ
– 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
– 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– 3 κ.σ. ελαιόλαδο
– 1σκ σκορδο
– 1σφηνακι ούζο
– ψιλοκομμένος μαϊντανός
– αλάτι
– φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Προσοχή να μην πάρει χρώμα!
Προσθέτουμε τις ντομάτες. για 5΄ και Αλατοπιπερώνουμε Σιγοβράζουμε μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα και να μειώσουμε τα υγρά στο μισό, περίπου 10΄.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και το ούζο και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό!!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.