Χταπόδι με σάλτσα μουστάρδας - Cook For All
Χταπόδι με σάλτσα μουστάρδας

Χταπόδι με σάλτσα μουστάρδας

Υλικά

– 1 μεγάλο χταπόδι
– 2 κουτ σούπας ξύδι
– 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
– 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
– 1 νεροπότηρο λευκό κρασί
– 1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
– 2 κουτ πικάντικη μουστάρδα
– χυμό από 1 λεμόνι
– 1 κοφτό κουτ σούπας ρίγανη ή θυμάρι
– αλάτι
– πιπέρι

 

Εκτέλεση

Καθαρίζετε το χταπόδι από τα εντόσθια και το ράμφος του.
Βάζετε σε μια κατσαρόλα 1 λίτρο νερό και 2 κουτ σούπας ξύδι και βράζετε το χταπόδι για 20 λεπτά.
Το βγάζετε, το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε κομματάκια!!
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι, σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο ταυτοχρόνως.
Ρίχνετε τα κομματάκια χταποδιού και ανακατεύετε καλά. Σβήνετε με το κρασί.
Προσθέτετε τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού και ένα φλιτζ. τσαγιού νερό, μπόλικο πιπέρι και λίγο αλάτι και βράζετε σε σιγανή φωτιά με σκεπασμένο το καπάκι για ½ ώρα περίπου και μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Το σερβίρετε σε πιατέλα. Συνοδέψτε το με μια πράσινη ξιδάτη σαλάτα ή και ένα λευκό πιλάφι!!



 

Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

 


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top