Μακαρόνια με φιλέτο κοτόπουλο και σάλτσα μουστάρδας - Cook For All
Μακαρόνια με φιλέτο κοτόπουλο και σάλτσα μουστάρδας

Μακαρόνια με φιλέτο κοτόπουλο και σάλτσα μουστάρδας

Μια από τις πιο δημοφιλείς και εύκολες συνταγές για τα μακαρόνια είναι αυτή με το φιλέτο κοτόπουλο και τη σάλτσα μουστάρδας. Είναι ιδανικό για να το σερβίρετε ως κυρίως πιάτο με μία φρέσκια σαλάτα ή ως ορεκτικό με ένα καλό κρασί. Η συνταγή είναι απλή και γρήγορη. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη! 😋

Υλικά

– 500 γρ σπαγγέτι
– 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές
– 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
– 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– 3-4 κουταλιές μουστάρδα
– 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
– 1 φλυτζάνι κρασί λευκό
– 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
– Αλάτι
– φρεσκοτριμμένο πιπέρι
– 3-4 κουταλιές άνιθος

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά , σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία .Κρατάμε 1/2 κούπα από το νερό τους.
Στραγγίζουμε και διατηρούμε ζεστά.
Βάζουμε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί πολύ καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κοτόπουλο. Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Μόλις ροδίσει προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Τέλος ρίχνουμε το σκόρδο .
Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά.
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη μουστάρδα.
Προσθέτουμε το μίγμα στο κοτόπουλο.
Ρίχνουμε τα στραγγισμένα ζυμαρικά στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε και τον άνηθο.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Η Συνταγή είναι από Vasoula Andreou – Σπιτικές συνταγές της μαμάς – “ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ…”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top