Κέικ με κρέμα και βύσσινα - Cook For All
Κέικ με κρέμα και βύσσινα

Κέικ με κρέμα και βύσσινα

Η Συνταγή είναι από Vasoula Andreou, Σπιτικές συνταγές της μαμάς – “ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ…”.

Υλικά!!!

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
2 1/2 κούπες φαρινάπ
3/4 κούπας ζάχαρη
1/2 κούπα σπορέλαιο
1/2 κούπα γάλα
4 αβγά
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 πρέζα αλάτι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
2 ΚΟΥΠΕΣ ΓΑΛΑ (500ΓΡ.)
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα κορν φλάουρ
2 βανίλιες
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ βύσσινο
1κομπόστα βύσσινο
1½ κ.σ. κορν φλάουρ
1 κ.σ ζάχαρη

Εκτέλεση!!!

1. Σ’ένα κατσαρολάκι βάζω το γάλα,ζάχαρη και το κορν φλάουρ,ανακατεύω και βράζω να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζω απ’τη φωτιά και ρίχνω τις βανίλιες.Αφήνω στην άκρη σκεπασμένη με μεμβράνη(να κολλήσει η μεμβράνη πάνω στην κρέμα)
2. Σουρώνω την κονσέρβα και τοποθετώ το ζουμί σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτω το κορν φλάουρ και την ζάχαρη και περιμένω να δέσει η σάλτσα ανακατεύοντας συχνά. Όταν η σάλτσα πήξει ρίχνω τα βύσσινα και αφήνω στην άκρη μέχρι να κρυώσει..
3. Χτυπάω στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν και να πήξουν, προσθέτω το σπορέλαιο, το γάλα, το ξύσμα, το αλάτι, τις βανίλιες και τέλος το αλεύρι.
Αδειάζω το μίγμα σε ταψάκι 25Χ35 με λαδόκολα.
4. Ανακατεύω με ένα σύρμα την λευκή κρέμα να αφρατέψει και την βάζω σε κορνέ και κάνω χοντρές γραμμές με την κρέμα στην επιφάνεια του κέικ αφήνοντας 2 εκ. απόσταση μεταξύ τους. Στα κενά αυτά στρώνω με ένα κουταλάκι τη σάλτσα βύσσινο.
Ψήνω στους 180 αντιστάσεις για 30-35 λεπτά περίπου!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top