Μηλόπιτα με κρέμα ανυγδάλου κρέμα πατισερι και καραμελωμένα μήλα - Cook For All
Μηλόπιτα με κρέμα ανυγδάλου κρέμα πατισερι και καραμελωμένα μήλα

Μηλόπιτα με κρέμα ανυγδάλου κρέμα πατισερι και καραμελωμένα μήλα

Υλικά

Για το κέικ
– 2 αυγά
– 3/4 ποτηριού λάδι
– 1 ποτήρι ζάχαρη
– Μισό ποτήρι γάλα
– 2 μπέικιν πάουντερ και μισό σόδα
– 2 βανίλιες
– 2,5 ποτήρια αλεύρι
– 3 μηλα σε κύβους
Κρεμα αμυγδάλου
– 1 ποτήρι αλεσμένα αμύγδαλα
– Μισό ποτήρι ζάχαρη
– 2 ασπράδια
– 2-3 κουταλιές γάλα
Κρεμα πατισερι
– 2,5 ποτήρια γάλα
– 4 κουταλιες κορν φλαουερ
– 4 κουταλιές ζάχαρη
– 2 κρόκους
– 1 βανίλια

Εκτέλεση

Για το κέικ
Κτυπαω τα υλικά για το κέικ στο μιξερ με τη σειρά. Ανακατεύω τα μηλα με 2 κουταλακια κανέλα και τα ρίχνω στο μείγμα. Βάζω το μείγμα σε παυρεξ ή σε ανοιγόμενη φόρμα.
Κρεμα αμυγδάλου
Κτυπαω τα υλικά για την κρέμα αμυγδάλου μαπό και το βάζω πάνω στο κεικ.
Κρεμα πατισερι
Ανακατεύω καλά όλα τα υλικά για την κρέμα πατισερι, μαζί στην κατσαρόλα και την ψήνω ανακατεύοντας συνεχως να μην κολησει. Μόλις πήξει προσθέτω μισό ποτήρι φρέσκα κρεμα και την κτυπω στο μιξερ να αφρατέψει. Την αφήνω για 10 λεπτά και τη βάζω πάνω στη κρεμα αμυγδάλου.
Σε ένα τηγάνι βάζω μισό ποτήρι ζάχαρη και μισό καστανή. Κόβω 5 μηλα σε φέτες
και τα ρίχνω στο τηγάνι τα ψηνω για 10 λεπτά να καραμελωσουν και τέλος ενα κουταλακι κανέλα. Τα βάζω ενομμενα πάνω στη κρεμα. Ψήνω στους 200 για μια ώρα και 15 λεπτά. Στην μισή ώρα έβαλα πάνω λαδόκολλα για να μην καει.

Η Συνταγή είναι από Καίτη Παναγιώτου – “Αγαπώ τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική.Οι συνταγές μας😍😍😍”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top