Πάστα φρολα με καραμελωμενα μήλα & σύκο μαρμελάδα - Cook For All
Πάστα φρωλα με καραμελωμενα μήλα & σύκο μαρμελάδα

Πάστα φρολα με καραμελωμενα μήλα & σύκο μαρμελάδα

Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ”.

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ
– 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 200 γρ. άχνη
– 250 γρ. βούτυρο αγελάδος παγωμένο
– 2 αυγά
– ξύσμα από 1 λεμόνι
– ξύσμα από 1 πορτοκάλι
– 1 κ.γ. βανίλια
– 15 γρ. μπεικιν παουντερ.
– 1 αυγό για επάλειψη.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ
– Ότι σας αρέσει.
ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΛΑ
– 100γρ. ζάχαρη
– 2 μήλα.

Εκτέλεση

Πρώτα φτιάχνουμε τα μήλα για να κρυώσουν. Σέ ένα αντικολλητικο βαθύ τηγάνι βάζουμε την ζάχαρη σε μέτρια θερμοκρασία να λιώσει όταν λιώσει βάζουμε τα μήλα που τα έχουμε κομμένα σε κύβους. Τα μαγειρεύουμε έως ότου μαλακώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
ΓΙΑ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ :
Βάζουμε στο μίξερ το κρύο βούτυρο σέ κύβους με την άχνη και τα δουλεύουμε να αφρατεψουν. Έχουμε χτυπημένα τα αυγά και τα ρίχνουμε 1-1 ρίχνουμε τα ξύσματα και την βανίλια. Έχουμε κοσκινισμένο το αλεύρι με το μπεικιν και τα ρίχνουμε μέσα στον κάδο του μίξερ και τα δουλεύουμε ελάχιστα να ενσωματωθούν.
Τυλίγουμε την ζύμη σέ μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 30’περιπου. Εγώ την έκανα το προηγούμενο απόγευμα. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και κρατάμε τόσο που να κόψουμε κομματάκια για να το καλύψουμε από πάνω την επιφάνεια .Τώρα με το υπόλοιπο στρώνουμε την ζύμη σέ ένα σκεύος αν είναι σιλικόνης δεν χρειάζεται τίποτα αν δεν είναι όπως τα ατομικά που έκανα εγώ έβαλα βούτυρο και αλεύρι. Τα έβαλα λίγο στο ψυγείο για να παγώσει το βούτυρο. Πάνω από το ζυμάρι αδειάζουμε την μαρμελάδα και παίρνουμε το ζυμαράκι πού είχαμε στη άκρη και το βάζουμε ανάμεσα σέ 2 λαδόκολλες το ανοίγουμε με τον πλάστη μας κάνουμε η μπαστουνακια η με κουπ-ατ σχεδιακια και καλύπτουμε την επιφάνεια από την μαρμελάδα το αλείφουμε με λίγο χτυπημένο αυγό και ψήνουμε στους 160 αέρα για 30’περιπου. Το ίδιο κανουμε και με τα ατομικά πού βάλαμε μέσα τα καραμελωμένα μήλα. Τα βγάζουμε και όταν κρυώσουν τα απολαμβάνουμε. Και ότι περισσέψει το κάνουμε μπισκότα.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top