Τούρτα εσπρέσο με μασκαρπόνε και καραμελωμένα αμύγδαλα - Cook For All
Τούρτα εσπρέσο με μασκαρπόνε και καραμελωμένα αμύγδαλα

Τούρτα εσπρέσο με μασκαρπόνε και καραμελωμένα αμύγδαλα

Υλικά

Για το παντεσπάνι
– 4 αυγα
– 150 γρ ζάχαρη
– 150 γρ φαρίνα
– 1 βανιλια
Χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια πολύ καλά να ασπρίσουν και μετά χαμηλωνω το μιξερ στο ελάχιστο και προσθέτω σιγά σιγά την φαρίνα.Βάζω σε βουτηρομένο τσερκι 26 εκ.και ψήνω στους 180 20-25 λεπτά. Αφήνω να κρυώσει καλά και κόβω σε 2 δίσκους.
Για το σιρόπι
– 1 κουπα του νές καφε εσπρέσο
– 1 κούπα νερό
– 1.5 κούπα ζάχαρη
– 1 σφηνάκι λικέρ καφέ
Βράζω όλα τα υλικά εκτός το λικέρ πέντε λεπτά από το σημείο βρασμού κατεβάζω από την φωτιά Ρίχνω το λικέρ και αφήνω να κρυώσει.
Για την κρέμα
– 500 γρ τυρί μασκαρπόνε
– 500 γρ φυτική σαντιγί
– 2-3 κ.σ άχνη
– 5-6 κ.σ από το σιρόπι εσπρέσο που φτιάξαμε
Χτυπάω την φυτική σαντιγί να αφρατέψει προσθέτω την άχνη το μασκαρπόνε να ενσωματωθούν και το σιρόπι από το εσπρέσο. Βαζω στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσω.
Για την επικάλυψη
– Λίγο κακάο αγλυκο
– 1 φλ αμύγδαλα
– 1/2 φλ ζάχαρη
Σε ένα αντικολιτικο τηγάνι βάζω την ζάχαρη σε μέτρια φωτιά να λιώσει προσθέτω τα αμύγδαλα να καραμελώσουν.Τα βγάζω και τα αφήνω σε λαδόκολλα να κρυώσουν καλά και μετά τα χοντροκοβω στο μούλτι.
Συναρμολόγηση
Στρώνω ένα δίσκο παντεσπάνι σιροπιάζω βάζω κρέμα το επόμενο δίσκο παντεσπάνι σιροπιάζω και βάζω την υπόλοιπη κρέμα καλύπτοντας και τα πλαϊνά.Απο επάνω βάζω λίγο κακάο και τα καραμελωμένα αμύγδαλα καλύπτοντας και την τούρτα γύρω γύρω.Καλη επιτυχία!!

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι
Χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια πολύ καλά να ασπρίσουν και μετά χαμηλωνω το μιξερ στο ελάχιστο και προσθέτω σιγά σιγά την φαρίνα.Βάζω σε βουτηρομένο τσερκι 26 εκ.και ψήνω στους 180 20-25 λεπτά. Αφήνω να κρυώσει καλά και κόβω σε 2 δίσκους.
Για το σιρόπι
Βράζω όλα τα υλικά εκτός το λικέρ πέντε λεπτά από το σημείο βρασμού κατεβάζω από την φωτιά Ρίχνω το λικέρ και αφήνω να κρυώσει.
Για την κρέμα
Χτυπάω την φυτική σαντιγί να αφρατέψει προσθέτω την άχνη το μασκαρπόνε να ενσωματωθούν και το σιρόπι από το εσπρέσο. Βαζω στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσω.
Για την επικάλυψη
Σε ένα αντικολιτικο τηγάνι βάζω την ζάχαρη σε μέτρια φωτιά να λιώσει προσθέτω τα αμύγδαλα να καραμελώσουν.Τα βγάζω και τα αφήνω σε λαδόκολλα να κρυώσουν καλά και μετά τα χοντροκοβω στο μούλτι.
Συναρμολόγηση
Στρώνω ένα δίσκο παντεσπάνι σιροπιάζω βάζω κρέμα το επόμενο δίσκο παντεσπάνι σιροπιάζω και βάζω την υπόλοιπη κρέμα καλύπτοντας και τα πλαϊνά.Απο επάνω βάζω λίγο κακάο και τα καραμελωμένα αμύγδαλα καλύπτοντας και την τούρτα γύρω γύρω.Καλη επιτυχία!!

Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top