Τούρτα προφιτερόλ - Cook For All
Τούρτα προφιτερόλ

Τούρτα προφιτερόλ

Η Συνταγή είναι από Elena Buligari – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

Υλικά!!!
Νερό 75 μλ.
Γάλα 75μλ
Βούτυρο 65γρ.
Αλεύρι 90 γρ
Μια πρέζα αλάτι
Αβγά 100γρ.
Κρέμα Πατισερη:
Γαλα 500 μλ
Κρόκο αυγού 3
Ζάχαρη 135 γρ.
Κορν φλ. 50γρ
Βούτυρο γαλ. 50 γρ.
Κρέμα γάλακτος 150γρ
Ζάχαρη άχνη – 60 γρ.
Σάλτσα σοκολάτας
Κουβερτούρα σοκ. 150 γρ
Γάλα 30 μλ
Κρέμα γάλακτος 75 μλ
25 γρ βούτυρο
Ρούμι ή κονιάκ
Εκτέλεση!!!
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, νερό, βούτυρο, αλάτι, και ανακατεύουμε απαλά σε μέτρια φωτιά να λιώσει το βούτυρο. Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού, αδειάζουμε το αλεύρι, και ανακατεύουμε απαλά με ξύλινη κουτάλα να βράσει και να σφίξει, έως ότου ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Ρίχνουμε τη ζύμη στον κάδο του μίξερ, και την χτυπάμε στην γρήγορη ταχύτητα, ρίχνοντας ένα-ένα τα αυγά. Όταν ομογενοποιηθούν, η ζύμη είναι έτοιμη. Θα πρέπει να είναι μια λεία και γυαλιστερή απαλή ζύμη, όχι σφιχτή ζύμη.
Αφήνουμε να κρυώσει η ζύμη, και την βάζουμε σε σακούλα του κορνέ με φαρδιά ίσια μύτη, και πάνω σε λαμαρίνα την οποία έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος, φτιάχνουμε «μπαλίτσες» σαν μεγάλο καρύδι,(όπως στη φώτο), αφήνοντας 3-4 εκ. κενό μεταξύ τους, διότι θα φουσκώσουν.
Κρέμα Πατισερη:
Κρατάμε από το γάλα ένα ποτηράκι του κρασιού.
Βάζουμε το υπόλοιπο το γάλα σε μία κατσαρόλα. Χαράζουμε κάθετα με κοφτερό μαχαιράκι το φασόλι βανίλια, παίρνουμε τα σποράκια, και τα ρίχνουμε στο γάλα μαζί και το φασόλι.
Το τοποθετούμε στη φωτιά να βράσει, και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφαιρούμε το φασολάκι βανίλιας.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους με την ζάχαρη. Προσθέτουμε το κρύο γάλα που κρατήσαμε, ανακατεύουμε λίγο, και κατόπιν το κορν φλάουρ.
Ανακατεύουμε καλά, και το ρίχνουμε σιγά-σιγά στο βρασμένο γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το σύρμα.
Το τοποθετούμε ξανά σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς να μην μας πιάσει η κρέμα, να πάρει μία βράση και να δέση η κρέμα, περίπου ένα λεπτό.
Την σκεπάζουμε με μεμβράνη, να εφάπτει επάνω στην κρέμα, και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς στο ψυγείο. Κατόπιν την χτυπάμε λίγο με το μίξερ χειρός, ή δυνατά με το σύρμα, για 1 λεπτό να αφρατέψει. Κρατάμε στην άκρη 170 γρμ.
Γεμίζουμε με την υπόλοιπη, τη σακούλα του κορνέ.
Σάλτσα σοκολάτας
Ψιλοκόβουμε την σοκολάτα, και την βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το βούτυρο.
Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός το ουίσκι, στη φωτιά να κάψουν καλά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, και προσθέτουμε το ουίσκι.
Αδειάζουμε το μίγμα στο μπολ με την σοκολάτα-βούτυρο, και ανακατεύουμε με σπάτουλα απαλά να λιώσει η σοκολάτα, και να έχουμε ένα λείο απαλό, και γυαλιστερό μίγμα.
Το αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία, χλιαρό.
Σιρόπι:
Βράζουμε για ένα λεπτό το νερό με τη ζάχαρη, και το αφήνουμε να κρυώσει.
Προσθέτουμε το κονιάκ.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top