Ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα - Cook For All
Ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα

Ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα

Η Συνταγή είναι από Agnes Papadopoulou – Ομάδα “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά

120 φύλλα
2 μάτσα κρεμμυδάκια(14-16)
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι δυόσμο
3 λεμόνια(250-280ml)
500 γρ. ρύζι Καρολίνα
3 κ.γ. γεμάτα αλάτι
1 κ.γ. κοφτό πιπέρι
1 ποτηρι ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Για 2-3’σε νερό που βράζει ζεματαω τα φύλλα ανά 10,βάζω σε λεκανακι με κρύο νερό κ παγάκια για λίγο κ μετά στο σουρωτηρι να στραγγίσουν.
Έχω ψιλοκοψει όλα τα κρεμμυδάκια,στον τρίφτη κάνω τα ξερά κρεμμύδια.
Ψιλοκόβω κ τα μυρωδικά.
Πλένω πολλές φορές με κρύο νερό το ρύζι κ το στραγγίζω.
Ενσωματώνω όλα τα υλικά μου.
Ανοίγω ένα φύλλο σε μεγάλο πιάτο,βάζω μια κουταλιά από τη γέμιση και τυλίγω σε ρόλο.
Επαναλαμβάνω τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα.
Σε πλατιά κατσαρόλα τοποθετώ όλα τα φύλλα από τα κρεμμυδάκια κ τα μυρωδικά που δεν χρησιμοποίησα στη γέμιση αφού τα έχω πλύνει καλά.
Από επάνω τοποθετώ σε σειρές τα ντολμαδάκια μου χωρίς να έχουν κενό μεταξύ τους.
Ρίχνω βραστό νερό κ βάζω ένα πιάτο πάνω στα ντολμαδάκια για να μη μου χαλάσουν.
Σιγοβραζω για 25-30′,σβήνω το μάτι κι αφήνω επάνω την κατσαρόλα.
Έχει ακόμη νεράκι μέσα όμως σε δύο ώρες θα το έχει απορροφήσει όλο!!!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top