Πάστα - Cook For All
Πάστα

Πάστα

Υλικά

ταψί 30 αρι
Πεντεσπανι
– 6 αυγά
– 6 κουτ σούπας ζάχαρη
– 6 κουτ αλεύρι
– 6 κουτ σιμιγδάλι
– 1 φάκελο μπεικιν
– 3 βανίλιες

– 1 κούπα τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
– 2 κουτ σούπας κακάο και
– λίγη κανέλλα
– ξύσμα πορτοκαλιού

Σιρόπι
– 4 ποτήρια ζάχαρη
– 4 ποτήρια νερό
– 2-3 σταγόνες λεμόνι

 

Εκτέλεση

Χτυπώ μαρέγκα
Κρόκους ζάχαρη και ενσωματώνω με μαρέγκα ρίχνω σιμιγδάλι αλεύρι και μπεικιν βανίλιες και ανακατεύουμε πολύ καλά με μαριζ χωρίζω στα δύο και στο ένα μέρος βάζω 1 κούπα τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα 2 κουτ σούπας κακάο και λίγη κανέλλα στο άλλο μέρος ξύσμα πορτοκαλιού
Ρίχνω στο ταψί το σκούρο μίγμα και ψήνω 8 λεπτά το βγάζω ρίχνω από πάνω το άλλο μίγμα προσεκτικά και ψήνω περίπου 40 λεπτά στους 180
Σιρόπι 4 ποτήρια ζάχαρη 4 ποτήρια νερό 2-3 σταγόνες λεμόνι.
Σιροπιαζω κρύο γλυκό ζεστό σιρόπι.
Εγώ έβαλα και σαντιγί από πάνω γκαρνι σύμφωνα με τις οδηγίες αφού βέβαια κρύωσε το γλυκο και πασπαλισα με κακάο!

 

Η Συνταγή είναι από γιαννα σκορδουλη – Ομάδα “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top