Το ωραιότερο τσισκεικ - Cook For All
Το ωραιότερο τσισκεικ

Το ωραιότερο τσισκεικ

Η Συνταγή είναι από Νατάσα Κυριαζή – Ομάδα “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά!!!

1 1/4 Πακετα μπισκότα Πτι μπερ
180γρ. Βιτάμ λιωμένο περίπου
1 πακέτο τυρί Φιλαδέλφεια 300 γρ.
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
100 γρ. χυμό λεμονιού
1 κομπόστα βύσσινο ΚΥΚΝΟΣ
40 γρ. κορν φλάουρ
130 γρ. ζάχαρη

 

Εκτέλεση!!!

Βάζουμε τα μπισκότα στο μουλτι να γίνουν σαν άμμος. Όταν είναι έτοιμα ρίχνουμε μέσα τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε ώστε να γίνουν μία μάζα. Το τοποθετούμε σε φόρμα ή πυρέξ μετρίου μεγέθους και το απλώνουμε πιέζοντας το. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί και το ζαχαρούχο για 2′ ενώ κατά τη διάρκεια ρίχνουμε σιγά σιγά το λεμόνι. Αδειάζουμε τη κρέμα πάνω από το μπισκότο και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Στραγγίζουμε τη κομπόστα και σε ένα κατσαρολακι ρίχνουμε το σιρόπι και συμπληρώνουμε νερό μέχρι το μείγμα σιρόπι -νερό να είναι συνολικά 500γρ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ΕΛΑΦΡΩΣ. Τοποθετούμε οσα βυσσινακια θέλουμε πάνω στη κρέμα και στο τέλος αδειάζουμε το καυτό μείγμα σιγά -σιγά. Μη το φοβηθείτε ότι θα χαλάσει η κρέμα αν το ρίξετε καυτό. Εάν το αφήσετε να κρυώσει έστω και λίγο θα πήξει και μετά δε θα απλώνεται πάνω στο τσιζ κέικ οπότε ριξτε το αμέσως όσο πιο σιγά μπορείτε. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το βάζουμε στο ψυγείο. Μετά από αρκετές ώρες είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Όσο πιο πολλές ώρες στο ψυγείο, τόσο ωραιότερο θα είναι. Προτιμότερο είναι να το έχουμε κάνει από την προηγούμενη μέρα.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top