Φτερούγες κοτόπουλου με σουσάμι - Cook For All
Φτερούγες κοτόπουλου με σουσάμι

Φτερούγες κοτόπουλου με σουσάμι

Υλικά!!!

Φτερούγεςκοτόπουλου:20 τεμάχια
Σκόρδο:3 σκελίδες
Τριμμένο φρέσκο τζίντζερ:1 κουταλιά
Ταχίνι:3 κουταλιές
Σησαμέλαιο:2 κουταλιές
Σάλτσα σόγιας:5 κουταλιές
Μέλι:2 1/2 κουταλιές
Ξύδι λευκό:1 1/2 κουταλιά
Σουσάμι:1/2 κούπα
Ψιλοκομμένα πράσινα κρεμμυδάκια:1 -2 για γαρνιτούρα

Εκτέλεση!!!

1. Κόβετε τις φτερούγες σε τρία μέρη (στις κλειδώσεις) και κρατάτε τα δύο μεγαλύτερα. Το ακριανό ή το πετάτε ή το φυλάτε για ζωμό. 2. Χτυπάτε σε μπλέντερ μαζί, όλα τα υλικά, εκτός από το σουσάμι και το κρεμμυδάκι. Αλείφετε με αυτό το μείγμα τις φτερούγες και τις αφήνετε 15 -30 λεπτά να μαριναριστούν. 3. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζετε τις φτερούγες με την μαρινάδα σε ταψάκι, πασπαλίζετε με το σουσάμι και ψήνετε για 20 περίπου λεπτά. 4. Βγάζετε από το φούρνο σε πιατέλα, πασπαλίζετε με το κρεμμυδάκι και σερβίρετε.

Η Συνταγή είναι από Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top