Καραμελέ φούρνου με κέικ σοκολάτας - Cook For All
Καραμελέ φούρνου με κέικ σοκολάτας

Καραμελέ φούρνου με κέικ σοκολάτας

Υλικά!!!

Καραμέλα
Ενάμιση ποτήρι ζάχαρη
Δυο κουταλιές νερό
Τα βάζω σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να καταναλώσει η ζάχαρη και αμέσως την ρίχνω στη φόρμα να πάει παντού και τα τοιχώματα.
Κρέμα
Τρία αυγά
Ένα ζαχαρούχο
Ένα γάλα εβαπορέ
Υγρή βανίλια
Χτυπώ τα αυγά να αφράτεψουν και μετά τα γάλατα. Βάζω τη κρέμα πάνω στην καραμέλα και ψήνω για 15 λεπτά σε Μπεν μαρι στους 180.
Κέικ
Ένα αυγό
Μισό ποτ ζάχαρη
Μισό ποτ λάδι
3/4 ποτ γάλα
Μια βανίλια
Ενάμιση κ/κι μπέικιν πάουντερ
Μισό ποτ κακάο κοσκινισμένο
Ενάμιση ποτ αλεύρι

Εκτέλεση!!!

Τα χτυπώ όλα με τη σειρά και ρίχνω το κέικ σιγά σιγά πάνω στην κρέμα προσεχτικά να μην σπάσει και να βυθιστεί το κέικ. Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και ψήνω για 30 λεπτά.
Όταν κρυώσει αρκετά το βάζω στο ψυγείο για τρεις ώρες και το ξεφορμάρω.

Η Συνταγή είναι από Καίτη Παναγιώτου – “Αγαπώ τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική. Οι συνταγές μας😍😍😍”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top