Σπαγκέτι αματριτσιάνα - Cook For All
Σπαγκέτι αματριτσιάνα

Σπαγκέτι αματριτσιάνα

Υλικά

– ζυμαρικά
– λίγο λάδι (για το σωτάρισμα)
– 1 κρεμμύδι ξερό
– 1 κρεμμύδι φρέσκο
– 3 σκελίδες σκόρδο
– 1 πιπεριά Φλωρίνης
– 300 γρμ μπέικον ή πανσέτα (όλα ψιλοκομμένα)
– 2 σφηνάκια τσίπουρο
– σάλτσα ντομάτας🍅 (φρέσκια)
– λίγο πελτέ
– συμπυκνωμένο χυμό και κονκασέ,
– αλάτι
– φρεσκοτριμμένο πιπέρι
– λίγο μπούκοβο
– ένα κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
– πολύ λίγο νεράκι από τα βρασμένα μου ζυμαρικά\
Για το σερβίρισμα
– μπόλικο τυρί τριμμένο
– φύλλα φρέσκου βασιλικού ή μαϊντανό…

 

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι με λίγο λαδάκι, σωτάρω 1 κρεμμύδι ξερό🧅, 1 φρέσκο, 3 σκελίδες σκόρδο🧄, 1 πιπεριά Φλωρίνης, 300 γρμ μπέικον ή πανσέτα (όλα ψιλοκομμένα)…
Στην συνέχεια σβήνω με 2 σφηνάκια τσίπουρο.
Ρίχνω σάλτσα ντομάτας 🍅 (φρέσκια, λίγο πελτέ, συμπυκνωμένο χυμό και κονκασέ), αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο μπούκοβο, ένα κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό και πολύ λίγο νεράκι από τα βρασμένα μου ζυμαρικά…
Περιμένω να δέσει η σάλτσα μου..
Σε άλλη κατσαρόλα έχω βράσει σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά μου για 10 λεπτά..
Σερβίρω με μπόλικο τυρί τριμμένο και φύλλα φρέσκου βασιλικού ή μαϊντανό…



 

Η Συνταγή είναι από Ανδριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

 


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top