Ριγκατονι με άγρια μανιτάρια, γαμπαρι, σπανάκι και ντοματινια... - Cook For All
Ριγκατονι με άγρια μανιτάρια, γαμπαρι, σπανάκι και ντοματινια...

Ριγκατονι με άγρια μανιτάρια, γαμπαρι, σπανάκι και ντοματινια…

Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.

Υλικά

1 συσκευασία ριγκατόνι
ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι μανιτάρια άγρια κομμένα
1 φλιτζάνι γαμπαρι (κατεψυγμένη) είναι η πολύ μικρή γαρίδα καθαρισμένη
1 γεμάτη χούφτα ντοματινια κομμένα στη μέση
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
1 φλιτζάνι σπανάκι κομμένο
1/2 ποτήρι νερού κρασί
1 κ.γ μέλι
4 κ.σ νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν
Αλάτι
Πιπέρι
Μπουκοβο
Μαϊντανό

Εκτέλεση

Πως θα την κάνουμε:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Όσο βράζουν τα ριγκατόνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι και σκόρδο. Προσθέτουμε κατόπιν τα μανιτάρια και σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα προσθέτουμε το σπανάκι, τα ντοματινια μαϊντανό ψιλοκομμένο και τη γαμπαρι. Σωτάρουμε προσθέτουμε λίγες κουταλιές νερό από τα ζυμαρικά, το κρασί, το αλάτι, το πιπέρι το μπούκοβο και αφήνουνε να απορροφήσει ένα μέρος από τα υγρά του.Τώρα προσθέτουμε ένα κ.γ μέλι και ανακατεύουμε ελαφρά.
Τέλος, προσθέτουμε τα βρασμένα ριγκατόνι με μια τσιμπίδα απευθείας απο την κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά ρίχνοντας λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Σερβίρουμε αμέσως ζεστά.
Είναι νηστίσιμη η συνταγή φίλες και φίλοι μου …
Καλή σας επιτυχία 👌👌👌🍜🍜🍜

 

 

 

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top