Ομελέτα φούρνου με άγρια σπαράγγια, φέτα και γραβιέρα Αμφιλοχίας..... - Cook For All
Ομελέτα φούρνου με άγρια σπαράγγια, φέτα και γραβιέρα Αμφιλοχίας.....

Ομελέτα φούρνου με άγρια σπαράγγια, φέτα και γραβιέρα Αμφιλοχίας…..

Η Συνταγή είναι από Spiridoulla Boubouli “ΑΛΜΥΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ”.

 

Υλικά

(ταψί ν28)
6 αυγά
3/4 ποτήρι φρέσκο γάλα
1 μικρό μάτσο άγρια σπαράγγια ψιλοκομμένα
αλάτι θαλασσινό και πιπέρι (κατά βούληση)
φέτα και γραβιέρα Αμφιλοχίας σε κομμάτια
ελαιόλαδο για το σωτάρισμα των σπαραγγιών και έξτρα ελαιόλαδο για να αλείφουμε την επιφάνεια και τα πλαϊνά του ταψιού
2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ

 

 

Εκτέλεση

Τοποθετούμε το ελαιόλαδο με τα σπαράγγια σε αντικολλητικό τηγάνι και τα αφήνουμε να σωταριστούν σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα με τον αυγογδάρτη (σύρμα) κι εν συνεχεία προσθέτουμε τα σπαράγγια, το αλάτι και το πιπέρι. Αλευρώνουμε τη φέτα και τη γραβιέρα και τοποθετούμε τα κομμάτια στο ταψί. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι στο μείγμα με τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί. Τέλος περιχύνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να “φουσκώσει” και να ροδίσει η ομελέτα μας.
Μόλις σβήσουμε το φούρνο την αφήνουμε να μείνει 5-10 λεπτά επιπλέον.
Σερβίρουμε όσο είναι ζέστη (κατά προτίμηση)
Καλή επιτυχία!!! ❤❤❤

 

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top