Ομελέτα με πιπεριές και σάλτσα ντομάτας - Cook For All
Ομελέτα με πιπεριές και σάλτσα ντομάτας

Ομελέτα με πιπεριές και σάλτσα ντομάτας

Υλικά

(2 άτομα)
– Μισή πιπεριά κίτρινη σε κύβους
– Μισή πιπεριά πορτοκαλί σε κύβους
Σάλτσα ντομάτας:
– 50ml σπορέλαιο
– κρεμμύδι
– ένα ποτήρι κόκκινο κρασί
– μια κονσέρβα ντομάτες ψιλοκομμένες pumaro
– worchestershire sauce
– tabasco
– αλάτι
– πιπέρι

– 6 αυγά
– Αλατοπίπερο
– ένα κουταλάκι curry
– 20ml κρέμα γάλακτος
– 70ml σπορέλαιο
– 2 φέτες τυρί edam

Εκτέλεση

Σάλτσα ντομάτας: Σε τηγάνι με λίγο σπορέλαιο (50ml ) σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Σβήνουμε με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε μια κονσέρβα ντομάτες ψιλοκομμένες pumaro , worchestershire sauce , tabasco , αλάτι , πιπέρι. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για κανένα 10 λεπτο. Ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας σε μπολάκι και την αφήνουμε στην άκρη .
Σοτάρουμε τες πιπεριές μας σε ίδια ποσότητα σπορέλαιου (50ml) μέχρι να μαράνουν. Προσθέτουμε την σάλτσα μας και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Ρίχνουμε το μείγμα μας σε μπολάκι και αφήνουμε πάλι στην άκρη.
Σε άλλο μπολάκι σπάζουμε 6 αυγά . Αλατοπιπερώνουμε , ρίχνουμε ένα κουταλάκι curry και 20ml κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε καθαρό τηγάνι ρίχνουμε λίγο σπορέλαιο 20ml περίπου και το ανακοινούμε να πιάσει όλο τον πατό. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα μέχρι να αρχίσει να πήζει απο κάτω. Ρίχνουμε το μείγμα πιπεριές σάλτσα ντομάτας και το απλώνουμε. Προσθέτουμε 2 φέτες τυρί edam . Μόλις αρχίσει να πήζει εξ ολοκλήρου, με μια σπάτουλα διπλώνουμε την ομελέτα μας. Καλύπτουμε το τηγάνι μας με καπάκι για ένα λεπτό περίπου. Συνοδεύω με πατάτες τηγανιτές και λίγες σταγόνες tabasco.

Η Συνταγή είναι από Marinos Subaru – “ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top