Σάλτσα Ντομάτας (Διάφορες) - Cook For All
Σάλτσα Ντομάτας (Διάφορες)

Σάλτσα Ντομάτας (Διάφορες)

Η Συνταγή είναι από Γιάννης Αραμπατζής – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης!!!!!”.

Δύο καφάσια ώριμες ντομάτες αξιοποιήθηκαν στο έπακρο. Βγήκε περίπου 9 κιλά χυμός ντομάτας και έτσι έφτιαξα διάφορες σάλτσες.
Σάλτσα με κρεμμύδι, σκόρδο, βασιλικό, ελαιόλαδο
Σάλτσα πικάντικη με καυτερό Μπούκοβο ,αλλά και απλή μόνο με βασιλικό για όλα τα γούστα και έτοιμες για να μπουν στο φαγητό ,τις πίτσες ή τις μακαρονάδες
Οι αναλογίες στις συνταγές είναι για δύο με δυόμισι κιλά χυμό ντομάτας

Υλικά!!!

Για πικάντικη σάλτσα.
2 κιλά χυμό ντομάτας
1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3-4 σκελίδες ψιλοκομμένες
1 χούφτα βασιλικό ξερό ή φρέσκο ψιλοκομμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
Μπούκοβο καυτερό, ανάλογα πόσο δυνατή θέλουμε τη σάλτσα .
Για την γλυκιά σάλτσα
τηρούμε τις ίδιες αναλογίες αφαιρώντας το Μπούκοβο ,
προσθέτοντας αντί αυτού 1-2 κουτ γλυκού δυόσμο ξερό ή φρέσκο ψιλοκομμένο .
Στην απλή σάλτσα
το μόνο που βάζουμε είναι 1 χούφτα βασιλικό ξερό ή φρέσκο ψιλοκομμένο και 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο .

Εκτέλεση!!!

Βάζουμε τα υλικά μας σε κατσαρόλα(για κάθε σάλτσα σε ξεχωριστή κατσαρόλα )
Βράζουμε ανακατεύοντας ανα διαστήματα σε μέτριας έντασης θερμοκρασία ,μέχρι να δέσει καλά και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά από τις ντομάτες.
Βάζουμε το περιεχόμενο σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα.


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top